Hur kommer jag igång med bredbandet?

Beroende på om du bor i villa, lägenhet eller har ett kontor är det lite olika förfaranden. Se mer i detalj vad som gäller för var och ett av de olika alternativen.

Komma igång i villa

Bor du i en villa som är ansluten till bredbandsnätet kan det vara olika leveranstider beroende på hur det ser ut invändigt i fastigheten. Om fiberkonvertern sitter monterad så inled med att kolla så att den är strömsatt. Därefter ansluter du en nätverkskabel till Port 1 och vidare till din dator. När du sedan startar din webbläsare kommer du automatiskt till vår kundportal ume.net där du skapar en användare och sedan väljer hastighet och tjänsteleverantörer. För ett fungerande internet behöver du även internetaccess. Inom kort kan du vara igång och surfa! Läs mer om hur du kommer igång med tjänsterna. Om det saknas en fiberkonverter är leveranstiden vanligen mellan 4 till 8 veckor. 

Komma igång i lägenhet

Bor du i en lägenhet har du vanligen ett nätverksuttag. Anslut en nätverkskabel till uttaget och vidare till datorn. När du sedan öppnar din webbläsare kommer du till vår kundportal ume.net där du skapar en användare och sedan tecknar du avtal med oss samt någon tjänsteleverantör. För ett fungerande internet behöver du även internetaccess. Några minuter senare kan du vara igång och surfa! 

Komma igång i kontor

Har du ett kontor behöver du först säkerhetsställa att det finns något fastighetsnät från vår avlämningspunkt till ditt kontor att nyttja. Därefter kan du välja på två olika bredbandsavtal. Det lite enklare kan du teckna i vår kundportal ume.net. För det lite mer avancerade ring oss på 090-160021 eller skicka ett e-post till foretag@umeaenergi.se

Publicerad: 14 april 2023 08:06 av Umeå Energi AB