En vy över östra Umeå med lägenhetshus i förgrunden

Bredband för dina hyresgäster

Bredband till din fastighet

När du kopplar upp din fastighet mot vårt bredband investerar du samtidigt i ett framtidssäkert system av allra högsta kvalitet. Vi erbjuder fast fiberanslutning med upp till 1 000 Mbit/s vilket motsvarar de absolut högsta kraven på uppkoppling. Vi kan även hjälpa dig med det interna nätet i fastigheten och administrera allt kring dina hyresgästers uppkopplingar. Du kan erbjuda dina hyresgäster ett av världens snabbaste bredband och riktigt bra servicegrad vid in- och utflyttningar – i ett nät som övervakas dygnet runt. Kontakta oss gärna för mer information och offerter.

Fördelar med fiber

Ett stabilt och bra bredband är något som efterfrågas av hyresgäster idag. Vi lever i en värld där vi inte klarar oss utan bredband. Därför är det viktigt att du som fastighetsägare säkrar upp ditt bredband och gör dina fastigheter eftertraktade och framtidssäkra.

Oändliga möjligheter

Med fiber har du alltid tillräcklig kapacitet för att hela familjen ska kunna surfa, se på TV, streama filmer på nätet, spela online, arbeta effektivt på distans och göra mycket annat på en och samma gång.

Stabil uppkoppling

Fiber ger tillförlitlig och stabil uppkoppling. Kabeln är inte känslig för elektriska störningar, som åska, på samma sätt som kopparledningar är.

Öppet stadsnät

Ett öppet stadsnät med fri konkurrens ger billigare tjänster och du kan sänka dina kostnader varje månad. Vi har marknadens bredaste palett av operatörer.

Värdehöjande

En fiberanslutning är en investering som även kan höja värdet på din fastighet.

Stadsnätet – en lösning med oändliga möjligheter

Dina hyresgäster kan välja hastighet

100 Mbit/s

Använder du bredbandet mest till mejl, bankärenden, surf och streaming? Då kan bredband 100 Mbit/sekund räcka långt. En trygg och stabil uppkoppling som passar perfekt för ett hushåll med 1–2 personer som använder bredbandet samtidigt.

300 Mbit/s

Är ni flera i hushållet med uppkopplade enheter samtidigt? Då är det läge att skruva upp hastigheten på bredbandet. Med bredband 300 Mbit/sekund kan du streama, spela och surfa snabbt och stabilt.

500 Mbit/s

Netflixmaraton, streaming, spel, surf och tv – nu kan du uppgradera ditt bredbandsabonnemang för lite extra fart. I många hushåll används flera bärbara datorer, surfplattor och andra smarta prylar samtidigt, bredband 500 Mbit/s är för familjen som kräver lite mer av uppkopplingen.

1000 Mbit/s

Zoom- och Teams-tryggat hemmakontor, stabilt Roblox-häng, maxat Tiktok-scroll och supersnabb streaming – med vårt största bredbandspaket kan hela familjen hålla sig uppkopplad utan minsta risk för lagg. Bredband 1 000 Mbit/s är för dig som bara nöjer dig med det allra bästa.

Tjänster

Förutom bredband för dina hyresgästers surf, så erbjuder vi ett antal övriga tjänster som kan passa.

Bild som visar en vy över stadskärnan i Umeå sett från älven. Blå illustrationer som visar hur signaler skickas i ett trådlöst nätverk.

LoRa - smart styrning

En familj som sitter i soffan framför en tv
En bild ovanifrån över en stadsvy med en pålagd illustration som visar olika anslutningspunkter

Ethernet - koppla samman enheter

Så tycker våra kunder

Här kan du läsa om vilken bredbandlösning som några andra fastighetsägare i Umeå har gjort.

Bild på ett grått flerfamiljshus med ljusa trädetaljer, huset är i sommarlandskap.

Lerstenens hyresgäster kopplar upp sig snabbt och enkelt

Det är svårt att få det enklare och hyresgästerna gillar det, säger Marielle Sällström. Läs mer om upplägget som innefattar en kundportal där hyresgästerna själva beställer bredband.

Bild på en stor kontorsbyggnad med solljuset blänkande i glasrutorna. Människor som rör sig framför fastigheten.

Säkert fastighetsnät med många fördelar

Med hjälp av ethernet-lösning i nätverket når Baltic sina fastigheter direkt från huvudkontoret. Läs mer om hur vi tillsammans med Atea skapat ett slutet fastighetsnätverk åt Balticgruppen.

En bild på en fastighet i Umeås stadskärna där gallerian MVG huserar. Bilden är tagen fråb gågatan.

Mofab kommunicerar snabbt och säkert via stadsnätet

- Det är tryggt, säkert och lätt att använda. Umeå Energi är pålitliga och när vi vill ha hjälp behöver vi aldrig vänta länge, säger Rolf Burlin. Läs mer om hur fastighetsföretaget använder stadsnätet för både internkommunikation och bredband till hyresgäster.

Så går anslutningen till

Från offert och avtal till aktiverade tjänster - så här går hela anslutningsprocessen till.

Beställ bredband idag

Fyll i intresseanmälan