Två par fötter med raggsockar på framför en tv

Njut av tv via ditt bredband

Som bredbandskund hos oss kan du välja att även se tv via ditt bredband.

Tre sätt för dig att se på tv

Som bredbandskund kan du välja en tv-lösning som passar dig. Välj mellan digital-tv, bredbands-tv eller streaming. Vad du ska välja beror på hur du tittar på tv, vilket utbud du önskar och vilka förutsättningar som finns där du bor.

1. Bredbands-tv (ip-tv)

Bredbands-tv passar alla som har en fiberanslutning från oss. Bredbands-tv gör din tv smart utan smart-tv.

2. Digital-tv

Digital-tv passar dig som är ansluten till vårt fibernät och som redan har ett koaxialnät i din fastighet. Du får hög bildkvalitet via en digitalbox, och en analog signal.

3. Streaming

Önskar du streama ditt tv-innehåll från olika streamingtjänster så kan det vara bra att se över din bandbredd.

1. Bredbands-tv (ip-tv)

Bredbands-tv gör din tv smart utan smart-tv. Du får såväl skarp bild och ljud som möjlighet att utnyttja en mängd nya tjänster, t ex hyra film via nätet eller köpa enskilda sportevenemang.

Litet barn som står framför en tv med en fjärrkontroll i handen.

Så funkar bredbands-tv

Bredbands-tv kommer via ditt bredband till din fiberkonverter. Från fiberkonvertern kopplas en nätverkskabel till en tv-box. Bor du i lägenhet kan du behöva en switch. Läs mer...

Kvinna som sitter framför laptop vid sitt köksbord hemma.

Så beställer du bredbands-tv

Bredbands-tv beställer du direkt i kundportalen eller hos någon av våra tjänsteleverantörer. Av tjänsteleverantören får du en tv-box och ett programkort.

Rosa spargris

Priser för bredbands-tv

Priset varierar beroende på vilken tjänsteleverantör och utbud du väljer. Hela kostnaden betalas till din tjänsteleverantör. Se fler priser hos tjänsteleverantören.

2. Digital-tv

Välkommen till Umeå Energis tv-värld. Vår digital-tv baserar sig på traditionell kabel-tv men med en digital signal. Du får hög bildkvalitet via en digitalbox, ett stort kanalutbud och ett förmånligt pris. Med digital-tv får du alltid även en analog signal. Det innebär att du kan ta emot basutbudet analogt på upp till fem tv-apparater där hemma, även de som saknar digitalbox. Digital-tv kommer in via fiberledning till din fiberkonverter. Därifrån ansluter du som fastighetsägare själv en koaxialkabel till ditt tv-nät i fastigheten. Behöver du hjälp med ditt tv-nät i fastigheten så kontakta en auktoriserad fackman för rådgivning.

Äldre par, en kvinna och en man, sitter i soffan hemma i ett vardagsrum och tittar mot en tv som inte syns i bild. Kvinnan riktar en fjärrkontroll mot tvn.

Så funkar digital-tv

Du köper tjänsten från oss, men tv-innehållet levereras av Telenor. Det fungerar likadant som med stadsnätet - vi levererar infrastrukturen för digital-tv och tjänsteleverantören Telenor levererar kanalutbudet.

Två män som sitter vid ett frukostbord med en laptop på bordet.

Så beställer du digital-tv

Det finns några saker som kan vara bra att tänka på innan och när du beställer digital-tv. Här får du en cheklista.

En familj som sitter i soffan framför en tv

Priser för digital-tv

Kostnaden för digital-tv består av en startkostnad och en månadskostnad. Startkostnaden varierar beroende på om du har digital-tv installerad eller ej.

En sammanställning över de olika kanaler som ingår i basutbudet för digital-tv

Välj kanalpaket till digital-tv

Med vår digital-tv får du alltid ett basutbud, Tv Bas. Basutbudet ger dig en bra blandning av de vanligaste kanalerna. Önskar du ett rikare utbud av kanaler kan du enkelt beställa det via Telenor, välj mellan Tv Flex eller Tv Stor till ett förmånligt pris.

Bild på en svart digitalbox

Beställ digitalbox

För att få digital signal behöver du en digitalbox och ett programkort. Det ingår i månadskostnaden. Vill du ha digital signal på fler tv-apparater kan du kontakta Telenor.

Bild på olika enheter som visar olika streamat utbud

Telenor Stream ingår

Telenor Stream innebär att du kan streama ditt tv-innehåll var du vill, när du vill och på olika enheter. Du kan dessutom streama på flera enheter samtidigt - perfekt för hela hushållet.

3. Streaming

Utöver vanlig tv så är det numer vanligt att se på streamad media över internet, via så kallade streamingtjänster. Streamingtjänsterna går via ditt bredband och skickas över ditt nätverk för data. Vill du streama ditt tv-innehåll så kan det vara en god idé att se över hastigheten på ditt bredband.

Box i vitt och grönt. På boxen syns Umeå Energis logga och en svart text där det står 100 Mbit/s

100 Mbit/sekund

Använder du bredbandet mest till mejl, bankärenden, surf och streaming? Då kan bredband 100 Mbit/sekund räcka långt. En trygg och stabil uppkoppling som passar perfekt för ett hushåll med 1–2 personer som använder bredbandet samtidigt.

Bredband 300Mbit

300 Mbit/sekund

Är ni flera i hushållet med uppkopplade enheter samtidigt? Då är det läge att skruva upp hastigheten på bredbandet. Med bredband 300 Mbit/sekund kan du streama, spela och surfa snabbt och stabilt.

En bild på en förpackning i grönt, vitt och med Umeå Energis logo på. På förpackningen står det 500 Mbit/s

500 Mbit/sekund

Netflixmaraton, streaming, spel, surf och tv – nu kan du uppgradera ditt bredbandsabonnemang för lite extra fart. I många hushåll används flera bärbara datorer, surfplattor och andra smarta prylar samtidigt, bredband 500 Mbit/s är för familjen som kräver lite mer av uppkopplingen.

Bild på en box i vitt och grönt med Umeå Energis logo. På boxen står det i svart text: 1000 Mbit/s

1000 Mbit/sekund

Zoom- och Teams-tryggat hemmakontor, stabilt Roblox-häng, maxat Tiktok-scroll och supersnabb streaming – med vårt största bredbandspaket kan hela familjen hålla sig uppkopplad utan minsta risk för lagg. Bredband 1 000 Mbit/s är för dig som bara nöjer dig med det allra bästa.

Vi hjälper dig till rätt tv-lösning

Kontakta kundservice på telefon, mejl eller på plats.

Telefon

Prata med oss direkt

Mejl

Skriv till oss när det passar dig

På plats

Besök vårt huvudkontor