En familj bestående av en två vuxna personer och två små barn som sitter i en soffa. De sitter tätt ihop och tittar på en laptop. De vuxna ler och ser glada ut.

Bredband till din villa

Vi erbjuder ett av landets snabbaste bredband med fiber.

Bli kund du också!

Fördelar med fiber

Fördelarna med bredband via fiber är många. Med fiber så finns det egentligen inte någon begränsning på kapacitet. Den är med andra ord framtidssäker. 

Se om din adress/fastighet är ansluten till stadsnätet

Oändliga möjligheter

Med fiber har du alltid tillräcklig kapacitet för att hela familjen ska kunna surfa, se på TV, streama filmer på nätet, spela online, arbeta effektivt på distans och göra mycket annat på en och samma gång.

Stabil uppkoppling

Fiber ger tillförlitlig och stabil uppkoppling. Kabeln är inte känslig för elektriska störningar, som åska, på samma sätt som kopparledningar är.

Öppet stadsnät

Ett öppet stadsnät med fri konkurrens ger billigare tjänster och du kan sänka dina kostnader varje månad. Vi har marknadens bredaste palett av operatörer.

Värdehöjande

En fiberanslutning är en investering som även kan höja värdet på din fastighet.

Så går anslutningen till

Två Umeå energi-anställda som jobbar ute i fält med fiberdragning. I bakgrunden syns en grävmaskin och runt om är grönskande träd. De anställda är iklädda varselkläder.

Så ansluter vi ditt bredband

Se hela installationsprocessen från att du skickar in din beställning till att du kan börja använda ditt bredband. En nyinstallation av fiber kan ta upp till 12 veckor.

Rosa spargris

Pris för installation

Priset för grävning och installation av fiber varierar något beroende på om du bor inom tätort eller på landsbygden. Priser för internetaccess hittar du i kundportalen.

En dator där en ser händer som skriver på tangentbordet

Kom-igång-tjänst ingår

I samband med att du installerar bredband till din villa så ingår alltid en Kom-igång-tjänst. Tjänsten är valfri och du väljer om du vill ha rådgivning via besök eller telefonsamtal.

Återställning utanför din tomtgräns

Umeå Energi ansöker om grävtillstånd hos Umeå kommun Gator och parker - som ansvarar för återställning inom sina markytor som gator, gång- och cykelbanor, parker etc.

Stadsnätet – en lösning med oändliga möjligheter

När du ansluter din fastighet till vårt bredband blir du ansluten till stadsnätet. Det ger dig möjlighet att sätta ihop din digitala lösning precis som du vill ha den. Välj bland olika tjänster och tjänsteleverantörer – valet är ditt.

Hur snabbt bredband behöver du?

Gaming, hemmakontor, streaming, surf och smarta prylar – idag används internet i allt fler delar av vardagslivet. Ett mer uppkopplat liv kräver snabbare bredband, därför erbjuder Umeå Energi ett utbud som gör det enkelt att skala upp och ner bredbandshastigheten utifrån förändrade behov.

Ett paket i vitt och grönt med Umeå Energiloggan på. I mitten står det i svart "100 Mbit/s"

100 Mbit/sekund

Använder du bredbandet mest till mejl, bankärenden, surf och streaming? Då kan bredband 100 Mbit/sekund räcka långt. En trygg och stabil uppkoppling som passar perfekt för ett hushåll med 1–2 personer som använder bredbandet samtidigt.

Bredband 300Mbit

300 Mbit/sekund

Är ni flera i hushållet med uppkopplade enheter samtidigt? Då är det läge att skruva upp hastigheten på bredbandet. Med bredband 300 Mbit/sekund kan du streama, spela och surfa snabbt och stabilt.

En bild på en förpackning i grönt, vitt och med Umeå Energis logo på. På förpackningen står det "500 Mbit/s

500 Mbit/sekund

Netflixmaraton, streaming, spel, surf och tv – nu kan du uppgradera ditt bredbandsabonnemang för lite extra fart. I många hushåll används flera bärbara datorer, surfplattor och andra smarta prylar samtidigt, bredband 500 Mbit/s är för familjen som kräver lite mer av uppkopplingen.

Bild på en box i vitt och grönt med Umeå Energis logo. På boxen står det i svart text: 1000 Mbit/s

1000 Mbit/sekund

Zoom- och Teams-tryggat hemmakontor, stabilt Roblox-häng, maxat Tiktok-scroll och supersnabb streaming – med vårt största bredbandspaket kan hela familjen hålla sig uppkopplad utan minsta risk för lagg. Bredband 1 000 Mbit/s är för dig som bara nöjer dig med det allra bästa.

En familj som sitter i soffan framför en tv

Lägg till TV som tillvalstjänst

Som bredbandskund hos oss har du möjlighet att välja till digital-tv, bredbands-tv och TV via Telenor Stream. Du väljer sedan det kanalutbud som passar dina önskemål.


En sammansatt bild av ett antal olika bilder av de olika avsnitten som finns i bredbandshandbokens meny

Bredbandshandboken guidar dig rätt

Ta hjälp av vår bredbandshandbok. Den förklarar och lotsar dig igenom hastighetsval, tjänster, installation, teknik och felsökning.

Kontakta oss

Du kan alltid kontakta oss på något av nedanstående alternativ.

Telefon

Under våra ordinarie öppetider kan du alltid nå oss via telefon.

Mejl

Vi svarar på ditt mail under våra ordinarie öppettider.

På plats

Vill du besöka vårt huvudkontor så hittar du oss här.