Familj som sitter med olika digitala enheter i soffa, fåtöljer och på golvet

Supersnabbt bredband

Vi erbjuder ett av landets snabbaste bredband. Bli kund du också!

Se om din adress/fastighet är ansluten till stadsnätet

Fördelar med fiber

Fördelarna med bredband via fiber är många. Med fiber så finns det egentligen inte någon begränsning på kapacitet. Den är med andra ord framtidssäker. 

Oändliga möjligheter

Med fiber har du alltid tillräcklig kapacitet för att hela familjen ska kunna surfa, se på TV, streama filmer på nätet, spela online, arbeta effektivt på distans och göra mycket annat på en och samma gång.

Stabil uppkoppling

Fiber ger tillförlitlig och stabil uppkoppling. Kabeln är inte känslig för elektriska störningar, som åska, på samma sätt som kopparledningar är.

Öppet stadsnät

Ett öppet stadsnät med fri konkurrens ger billigare tjänster och du kan sänka dina kostnader varje månad. Vi har marknadens bredaste palett av operatörer.

Värdehöjande

En fiberanslutning är en investering som även kan höja värdet på din fastighet.

En bredbandslösning som passar dig

Oavsett hur du bor så har vi en bredbandslösning som passar dig. Vill du ansluta fiber till din villa? Bor du i lägenhet och vill aktivera dina tjänster? Är du redan kund och vill administrera dina befintliga tjänster?

En pappa som sitter i en soffa utomhus med en laptop i knät. Han gungar en barnvagn som står bredvid honom.

Bredband för villa och radhus

En vy över östra Umeå med lägenhetshus i förgrunden

Bredband för lägenhet

En skärmdump av hur startsidan på Kundportalen ser ut.

Befintlig kund

Hur snabbt bredband behöver du?

Gaming, hemmakontor, streaming, surf och smarta prylar – idag används internet i allt fler delar av vardagslivet. Ett mer uppkopplat liv kräver snabbare bredband, därför erbjuder Umeå Energi ett utbud som gör det enkelt att skala upp och ner bredbandshastigheten utifrån förändrade behov.

Box i vitt och grönt. På boxen syns Umeå Energis logga och en svart text där det står 100 Mbit/s

100 Mbit/sekund

Använder du bredbandet mest till mejl, bankärenden, surf och streaming? Då kan bredband 100 Mbit/sekund räcka långt. En trygg och stabil uppkoppling som passar perfekt för ett hushåll med 1–2 personer som använder bredbandet samtidigt.

Bredband 300Mbit

300 Mbit/sekund

Är ni flera i hushållet med uppkopplade enheter samtidigt? Då är det läge att skruva upp hastigheten på bredbandet. Med bredband 300 Mbit/sekund kan du streama, spela och surfa snabbt och stabilt.

En bild på en förpackning i grönt, vitt och med Umeå Energis logo på. På förpackningen står det 500 Mbit/s

500 Mbit/sekund

Netflixmaraton, streaming, spel, surf och tv – nu kan du uppgradera ditt bredbandsabonnemang för lite extra fart. I många hushåll används flera bärbara datorer, surfplattor och andra smarta prylar samtidigt, bredband 500 Mbit/s är för familjen som kräver lite mer av uppkopplingen.

Bild på en box i vitt och grönt med Umeå Energis logo. På boxen står det i svart text: 1000 Mbit/s

1000 Mbit/sekund

Zoom- och Teams-tryggat hemmakontor, stabilt Roblox-häng, maxat Tiktok-scroll och supersnabb streaming – med vårt största bredbandspaket kan hela familjen hålla sig uppkopplad utan minsta risk för lagg. Bredband 1 000 Mbit/s är för dig som bara nöjer dig med det allra bästa.

En familj som sitter i soffan framför en tv

Lägg till TV som tillvalstjänst

Som bredbandskund hos oss har du möjlighet att välja till digital-tv, bredbands-tv och TV via streaming. Du väljer sedan det kanalutbud som passar dina önskemål.


Stadsnätet – en lösning med oändliga möjligheter

När du ansluter din fastighet till vårt bredband blir du ansluten till stadsnätet. Det ger dig möjlighet att sätta ihop din digitala lösning precis som du vill ha den. Välj bland olika tjänster och tjänsteleverantörer – valet är ditt.

Beställ bredband idag

Skicka in din intresseanmälan så kontaktar vi dig inom kort.

Fyll i intresseanmälan

Support och guider

Vi förklarar hur det fungerar och tipsar om sånt du kan ha nytta av att veta.

Litet barn som står framför en tv med en fjärrkontroll i handen.

Kanalplan för digital-tv

Med digital-tv får du både en analog (kabel-tv) och en digital sändning. Det analoga utbudet kan du se på flera tv-apparater utan digitalbox. Du kan behöva ställa in kanalplatser och frekvenser på dina tv-apparater för att kunna se utbudet.

Perrson i närbild som sitter med ett antal papper framför ansiktet

Guide till din fiberkonverter

I våra Kom-igång-guider för respektive fiberkonvertermodell finns information om din fiberkonverter och anslutning av samtliga tjänster.

Person arbetar med kablar i grop

Driftinformation

Se information om nuvarande, planerade och historiska driftstörningar på avbrottskartan. Här kan du också skapa en prenumeration på relevant driftinfo.

En sammansatt bild av ett antal olika bilder av de olika avsnitten som finns i bredbandshandbokens meny

Bredbandshandboken

Ta hjälp av vår bredbandshandbok. Den förklarar och lotsar dig igenom hastighetsval, tjänster, installation, teknik och felsökning.

Kontakta kundservice

Välj hur du vill kontakta oss utifrån vad som passar dig bäst. Du kan alltid kontakta oss på något av nedanstående alternativ

Telefon

Prata med oss direkt

Mejl

Skriv till oss när det passar dig

På plats

Besök vårt huvudkontor