En familj som sitter i sitt vardagsrum som surfar på varsin mobiltelefon eller laptop.

Bredband till din lägenhet

Vi ger dig mer än bara snabbt bredband

Bor du i en fastighet som är ansluten till Umeå Energi Bredband – då kan du nyttja internet, tv och andra smarta tjänster fullt ut. Vi klarar alla bredbandstjänster, både de som finns idag och de som väntar runt hörnet.

Kom igång med bredbandet i 4 steg

1. Anslut med nätverkskabel

Anslut datorn till ditt mediaskåp eller nätverksuttaget i din lägenhet med en nätverkskabel eller trådlöst via en router.

2. Registrera i portalen

Starta webbläsaren i datorn och du tas automatiskt till vår kundportal ume.net där du registrerar dig. Kontakta kundservice om du inte kommer till portalen direkt.

3. Beställ tjänster

Jämför priser och tjänsteleverantörer i kundportalen och beställ de tjänster du önskar. Tjänsten för bredbandsnätet från oss läggs automatiskt till.

4. Bekräfta och börja surfa

Bekräfta avtalen i kundportalen och börja surfa!

Få överblick i kundportalen

I kundportalen får du överblick av hela vårt utbud av tjänster. Sätt ihop din egen lösning, beställ och du är snart igång och surfar! I kundportalen kan du sedan också enkelt byta kapacitet, lägga till eller säga upp de tjänster du önskar.

Se priser och tjänster i portalen

Stadsnätet - en flexibel lösning

När den fastighet du bor i är ansluten till vårt bredband så är du ansluten till stadsnätet. Det ger dig möjlighet att sätta ihop din digitala lösning precis som du vill ha den. Välj bland olika tjänster och tjänsteleverantörer – valet är ditt.

Så fungerar stadsnätet

Är din fastighet inte ansluten?

Använd vår puffa-funktion så får din fastighetsägare veta att det finns intresse för ett bättre bredband.

Puffa för bättre bredband

Kontakta kundservice

Välj hur du vill kontakta oss utifrån vad som passar dig bäst. Du kan alltid kontakta oss på något av nedanstående alternativ

Telefon

Prata med oss direkt

Mejl

Skriv till oss när det passar dig

På plats

Besök vårt huvudkontor