Två män som sitter vid ett frukostbord hemma i köket och har en laptop på bordet.

Så beställer du digital-tv

Checklista för beställning av digital-tv

Det finns några saker som kan vara bra att tänka på innan och när du beställer digital-tv. Här får du en checklista. Bor du i lägenhet kan du inte beställa digital-tv.

Har du ett antennät?

Det första du behöver säkerställa är att din fastighet har ett antennät, ett så kallat koaxialnät. Antennät är vanliga i fastigheter som är byggda mellan 1960-90-talet ungefär. Sådana nät byggs inte i moderna fastigheter.

Finns installation för digital-tv?

Förutom att din fastighet behöver vara ansluten till vårt bredband så behövs även rätt förutsättningar finnas. Det innebär två fiberkablar till din fastighet (finns i de allra flesta fall) och installerad utrustning i en nod som ser till att signalen skickas till dig. I vissa fall har det beställts i samband med installationen av fibern. Kontakta oss om du är osäker på om anslutning för digital-tv finns till din fastighet.

Beställ installation (om ej installerat)

Har du ingen installerad utrustning för digital-tv så kan du beställa det i kundportalen. Där heter tjänsten "Digital-tv installation". Tjänsten innebär att en av våra tekniker åker ut till den nod som ditt hus är anslutet till. Där installerar teknikern utrustning som skickar tv-signalen till din fastighet.

Beställ aktivering

Är digital-tv installerat till din fastighet så aktiverar du tjänsten i kundportalen. Tjänsten heter "Digital-tv aktivering".

Beställ digitalbox

Beställ en digitalbox. Den ingår i din månadskostnad. Önskar du fler digitalboxar så kan du beställa det mot en kostnad.

Se tv i bästa kvalitet

När din digitalbox är på plats och inkopplad är det bara att njuta av ditt tv-utbud i bästa kvalitet!

Länkar till beställning

Installation och aktivering

Beställ installation och aktivering i kundportalen.

Digitalbox

Beställ din digitalbox genom att fylla i formuläret.

Kontakta kundservice

Vill du besöka vårt huvudkontor så hittar du oss här.