Energiparken

Energiparken och Umeå Energi Arena

En mötesplats för alla – både i och utanför arenorna.

Perfekt utflyktsmål för alla med spring i benen

På Energiparken vid Umeå Energi Arena kan du klättra, träna i utegymmet, spela basket, fotboll, innebandy, boule och pingis. Det perfekta utflyktsmålet för alla med spring i benen. Parken är öppen hela sommaren.

Träning och rörelse på Energiparken vid Umeå Energi Arena

Energiparken invigdes 2018 och är en plats som ska inspirera Umeåbor och besökande till rörelse och öka kunskapen kring framtida hållbara energi- och bredbandslösningar. Parken är öppen och tillgänglig året runt på Gammliavägen 5 i Umeå.

Hållbar och energifylld mötesplats

Umeå Energi Arena är en del i vår sponsring av föreningslivet. År 2015 tog Umeå Energi över namnrättigheterna för arenaområdet på Gammlia. I samband med det döptes arenaområdet om till Umeå Energi Arena med tilläggen Sol (fotboll), Vind (innebandy) och Vatten (basket). Vi samarbetar med de föreningar som har sin hemmaarena på plats och Umeå kommun som äger anläggningen.

Umeå Energis ambition är att arenaområdet ska bli en mötesplats för alla – både i och utanför arenabyggnaderna.

Boka anläggningar och lokaler via Umeå kommun

Vid arenan finns även 

  • Laddstolpar för elbilar
    Två laddstolpar med totalt fyra laddplatser för laddning av elbilar finns på parkeringen. 

  • Solceller på taket
    Solcellsanläggningen har en effekt på nästan 200 kW och är placerade längst fram på läktartaket på Sol och även nedtill på ett av räckena. En stor del av solcellerna är installerade på Vatten och är väl synliga på det välvda taket.

  • WiFi 
    Det finns WiFi för föreningar, utövare och publik. Runt fotbollsplanen "Sol" finns täckning på planen, runt läktare och kiosker. Det är också anpassat för press. I skogen finns fiberdragning anpassat för digitala sändningar exempelvis till skidtävlingar. Inne i "Vind" finns full täckning kring planen samt runt entrén så att de i insläppet kan använda trådlösa handscanners, täckningen lämpas väl även för mässor . I "Vatten" finns täckning för publiken. Där finns även ett antal hallar i källarplan som har täckning.

Publicerad: 12 juni 2023 14:20 av Umeå Energi AB