Reklamera din produkt eller tjänst

För oss är det självklart att du snabbt och enkelt ska kunna reklamera en produkt eller tjänst som du inte är nöjd med. En reklamation kan exempelvis gälla felaktigt eller bristande arbete som avslutats, ett bestridande av faktura, längre driftstörningar eller avbrott.

Så här går det till

Fyll i formuläret nedan för att reklamera en produkt eller tjänst. När vi mottagit din reklamation får du via e-post en sammanställning över ditt ärende och bekräftelse på att vi mottagit din reklamation. Du blir tilldelad en personlig handläggare som kontaktar dig så snart som möjligt. Du kan alltid komplettera ditt ärende i efterhand. Vi hanterar din reklamation enligt gällande lagar, regler och avtalsvillkor. Vid skada på egendom rekommenderar vi dig att kontakta ditt försäkringsbolag i första hand.

Reklamation

Fyll i ditt ärende i formuläret här nedan. Beskriv så tydligt som möjligt vad du vill reklamera och varför.

Vilken produkt gäller reklamationen?
Genom att kryssa i rutan godkänner jag att Umeå Energi behandlar mina personuppgifter, läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter i Umeå Energis integritetspolicy.

Kontakta kundservice

Känner du dig osäker på vad som gäller kring reklamation? Du kan alltid kontakta oss på något av nedanstående alternativ

Telefon

Prata med oss direkt

Mejl

Skriv till oss när det passar dig

På plats

Besök vårt huvudkontor