Person som sitter och skriver på en bärbar dator

Faktura och betalning för privatpersoner

E-faktura

Med e-faktura får du din faktura direkt till din internetbank. Där kan du se fakturan och betala den med några klick. E-faktura beställer du snabbt och enkelt via din bank. E-faktura kan kombineras med autogiro.

Kivra

Smart tjänst där du på ett enkelt och säkert sätt kan ta emot och betala dina fakturor. Till att börja med skickar vi endast dina fakturor via Kivra, övriga försändelser går som vanligt via post. Kivra kan kombineras med autogiro.

Autogiro

Oavsett hur du tar emot dina fakturor kan du alltid välja autogiro för automatisk betalning på förfallodagen från önskat bankkonto. Du kan välja att betala med autogiro om du har e-faktura, Kivra eller pappersfaktura.

Beställ e-faktura

E-fakturan skickas elektroniskt till din dator eller mobil. Fakturan visas på skärmen och du behöver godkänna den innan den betalas via din internetbank.

För att beställa e-faktura från oss - ange ditt kundnummer i fältet nedan. Kundnumret hittar du på din faktura eller på Mina sidor.

Få din faktura via Kivra

Från och med september 2022 är vi anslutna till den digitala brevlådan Kivra. Det innebär att du som idag är användare av Kivra och har pappersfaktura från oss, nu hittar dina fakturor i Kivra. Läs mer om digitala fakturor i Kivra.

Automatisk betalning med autogiro

För att betala via autogiro fyller du i ett formulär för medgivande. Signera digitalt med Bank-ID eller via post.

Vid utbetalning

Om du ska få pengar tillbaka av oss så betalas de ut till dig via Swedbanks utbetalningssystem eller via avdrag på nästkommande faktura. Ersättning för mikroproduktion och Kvarkenvind betalas ut via Swedbanks utbetalningssystem. För att få pengarna till ditt bankkonto behöver du se till att du har ett konto registrerat i Swedbanks kontoregister. Har du inget angivet bankkonto får du istället en utbetalningsavi. Avin kan du lösa in digitalt utan kostnad. Många utbetalningar av löner och barnbidrag etc. sköts redan genom Swedbanks utbetalningssystem. Notera att du inte behöver vara kund hos Swedbank för att ange ett bankkonto du vill ha din insättning på eller för att lösa in en utbetalningsavi.

Vi besvarar dina vanligaste frågor

Kontakta Krav och Kredit

Öppet måndag till fredag kl 10:00 - 15:00. Lunchstängt kl 11:30 - 12:30.

Telefon

Prata med oss direkt

Mejl

Skriv till oss