Person med hjälm tittar in i panncentral

Så fungerar värmecentralen

I din fjärrvärmecentral sitter en reglercentral som styr värmeuttaget. I centralen sitter också vår mätare som registrerar din förbrukning.

Fjärrvärme- och reglercentraler

I din fjärrvärmecentral sitter en reglercentral som styr värmeuttaget. Nedan finner du manualer som beskriver centralens funktion.

Gemina Thermix

Swetherm RFD

Danfoss ECL 100M

Danfoss ECL 110

Två personer sitter på en farstubro intill ett gult hus med grön dörr, personerna ler mot kameran och en håller i en kaffekopp

Optimering av din fjärrvärmecentral

Genom att ha goda kunskaper om din fjärrvärmecentral kan du göra stora besparingar. Med serviceavtal får du regelbunden service. Låt oss säkerställa att centralen är i bra skick och optimerad för din bekvämlighet.

Energimätare

I centralen sitter vår mätare som registrerar din förbrukning. Nedan finner du manualer som beskriver din mätares funktion.

Kamstrup Multical 403

SVM F2

(fasas ut)

Kamstrup Multical 602

(fasas ut)

Ultraheat 50

(fasas ut)

Kvinna klädd i varselkläder ler glatt

Avläsning av värmemätaren

Umeå Energi sköter avläsningen av din fjärrvärmemätare och den faktura du får grundar sig på de avlästa mätvärdena. Avläsning kan ske genom självavläsningskort eller genom att våra medarbetare läser av på plats. Om du misstänker att det är fel på mätanordningen ska du omedelbart anmäla det till oss, så kommer vi och testar den.