Fördelar med fjärrvärme

Fördelarna med fjärrvärme är många. Det är en bra investering – för din egen bekvämlighet, för miljön och din plånbok.

Rent

Fjärrvärme är en resurssnål och miljövänlig uppvärmningsform. En anläggning som kraftvärmeverket på Dåva, med avancerad rening och kvalificerad personal, ersätter många små pannor. Nästan all fjärrvärme är värme som annars inte skulle ha kommit till nytta, till exempel spillvärme från industrin, energi ur avfall och rester från skogsavverkning.

Fjärrvärme är dessutom bra för inomhusmiljön. Den luktar inte, bullrar inte och ger behaglig värme. Fjärrvärmen gör dessutom gott för klimatet, läs mer under Miljö och ekonomi

Enkelt

Fjärrvärmecentralen tar liten plats, den är tyst och driftsäker. När du ställt in centralen efter husets värmebehov sköter den sig i princip själv och anpassar sig dessutom efter yttertemperaturen. Du har obegränsat med varmvatten, så du behöver aldrig riskera någon kalldusch.

Säkert

Det är bekymmersfritt och tryggt att vara fjärrvärmekund. En okomplicerad och beprövad teknik innebär mycket hög driftsäkerhet. Du får en jämn och pålitlig värme i huset.

Prisvärt

Installationskostnaden är låg, prisnivån på värmen är stabil och underhållskostnaderna låga. En installation av fjärrvärme ökar dessutom husets värde.

Publicerad: 12 april 2023 12:11 av Umeå Energi AB