Bredband till din lägenhet

När du kopplar in din lägenhet till vårt bredband framtidssäkrar du din bredbandstillgång och höjer livskvaliteten på ditt hem. 

Bor du i en fastighet som är ansluten till vårt bredband?

Om du bor i en fastighet som är ansluten kan du inom kort använda ditt bredband. Nedan beskrivs de olika stegen mer detaljerat.

  1. Börja med att söka upp nätverksuttaget i din lägenhet. Anslut därefter en nätverkskabel direkt till uttaget och den andra sidan direkt till din dator. Vi rekommenderar dig alltid att börja med en kabel innan du kopplar in en eventuell router för att få signalen trådlöst.
  2. Starta därefter din dators webbläsare. Du kommer då automatiskt till vår kundportal.
  3. I portalen börjar du med att välja bredband som är 50-100 Mbit/s. Därefter tecknar du avtal med någon eller några av våra tjänsteleverantörer. För ett fungerande Internet behöver du även internetaccess. Tjänsteleverantörerna erbjuder även Bredbands-tv, IP-telefoni och övriga tjänster.
  4. Klart! När du valt bredband och internetaccess kan du inom kort vara igång med ditt bredband.

 Det kan vara så att du inte kommer till vår kundportal direkt. Kontakta oss då på kundservice: 090-16 00 20, kundservice@umeaenergi.se så hjälper vi dig att komma igång med bredbandet.

Hjälp att komma igång

Önskar du hjälp med att komma igång har du möjlighet att beställa en kom-igång-tjänst från vår samarbetspartner StjärnaFyrkant. Det innebär att de kommer hem till dig och hjälper dig komma igång med ditt bredband och övriga tjänster. I tjänsten ingår:

  • Rådgivning vid beställning av tjänster och tjänsteleverantörer i kundportalen
  • Inkoppling av ditt bredband och internetaccess från vald tjänsteleverantör
  • Inkoppling av IP-telefoni och bredbands-tv i de fall du beställt det och utrustning från vald tjänsteleverantör finns på plats
  • Rådgivning gällande installation av tjänsten digital-tv
  • Funktionskontroll av inkopplade tjänster

Kom-igång-tjänsten kostar XX och beställs på XX

Bor du i en fastighet som inte är ansluten till vårt bredband?

Fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi dig och din hyresvärd.

Puffa för bredband