Vilket elavtal passar bäst för mig? | El | Vanliga frågor | Kundservice start | Umeå Energi

Vilket elavtal passar bäst för mig?

Det som är rätt elavtal för dig beror på hur du bor, vilken uppvärmningsform du har och om du föredrar fast eller rörligt elpris.

Om du har en normal elanvändning, bor i lägenhet eller hus där uppvärmningen inte påverkar din elanvändning särskilt mycket – rekommenderar vi dig att välja vårt rörliga elavtal, Börs-El. Avtal med rörligt elpris är ett bra val eftersom de på lång sikt ofta är mest lönsamma att välja.

Om du bor i hus eller har en verksamhet med hög elanvändning kan vårt elavtal Fast Elpris vara lämpligare. Då vet du exakt vad du betalar för elen, både idag och imorgon. Du kan välja 1, 2 eller 3 års bindningstid.

Har du svårt att bestämma dig kan vårt Vinterpris vara något för dig. Då får du ett fast elpris från 1 december till 31 mars, då det är som kallast och din elanvändning generellt sett går upp – och rörligt resten av året, då din elanvändning generellt sett går ner igen. Du får det bästa av två världar helt enkelt.

Vill du läsa mer så har vi gjort en elavtalsguide som hjälper dig att välja. Du är också välkommen att ringa vår kundservice på 090-16 00 20 så kan de rekommendera ett elavtal för dig.