Välkommen till Umeå Energicentrum!

På natursköna Umeå Energicentrum kan både stora och små inspireras och lära mer om energi och hållbarhet - eller bara njuta av naturen. Här kan du leka i äventyrslekparken och gå en guidad tur i kraftverksmuseet. Toppa dagen med en picknick i det gröna eller med något gott från kaféet.

Evenemang i sommar

Varje sommar ordnas en mängd evenemang på Umeå Energicentrum. I sommar bjuder vi bland annat på traditionsenligt midsommarfirande, Kulturdag för barn, Auktion & antikrally samt den stora musikfesten Kraftskivan. Läs mer om vad som händer på Umeå Energicentrum här!

Se och göra på Umeå Energicentrum

Umeå Energicentrum är en idyll och historisk oas som ligger i Klabböle, cirka 8 kilometer väster om Umeå centrum. Gå en guidad tur i kraftverksmuseet, lär dig om energi i vår experimentverkstad och se hur våra anläggningar för sol, vind och vatten skapar förnybar el. Ta med barnen till vår återvinningsverkstad där de kan skapa finurliga saker av olika material eller lek tillsammans i äventyrslekparken. Njut av en picknickkorg i det gröna eller handla något gott i kaféet.

Öppettider

Umeå Energicentrum är öppet för alla, alltid med fri entré. Vi håller öppet klockan 10-17 varje dag mellan 15 juni och 21 augusti. Därefter helgöppet vecka 34 och 35. 

Hitta till Umeå Energicentrum

Umeå Energicentrum är en idyll och historisk oas som ligger i Klabböle, ca 8 kilometer väster om Umeå Centrum. Läs mer hur du hittar hit här