Välkommen till Umeå Energicentrum

Bild som visar tre tjejer som njuter av solen i en hängmatta på Umeå Energicentrum

Välkommen till natursköna Umeå Energicentrum – här kan du leka fritt i äventyrslekparken, ha picknick i det gröna, gå på guidad tur i kraftverksmuseet, köpa fika på Kafé Maskinisten, låna spel och mycket mer. Kom till Klabböle i sommar och låt dig inspireras, eller bara njut av naturen på ett av Umeås mest populära utflyktsmål. 

Se och göra på Umeå Energicentrum

Umeå Energicentrum är en idyll och historisk oas som ligger i Klabböle, cirka 8 kilometer väster om Umeå centrum. Gå en guidad tur i kraftverksmuseet, lär dig om energi i vår experimentverkstad och se hur våra anläggningar för sol, vind och vatten skapar förnybar el. Ta med barnen till vår återvinningsverkstad där de kan skapa finurliga saker av olika material eller låt dem leka i äventyrslekparken. Slå dig ned under tiden med fika från Kafé Maskinisten och njut av naturen. Låna också gärna ett spel av oss! Om du vill är du välkommen att ta med dig eget fika och ha picknick på Umeå Energicentrums fina gräsytor. 

Evenemang

Varje sommar ordnas en mängd evenemang på Umeå Energicentrum. Umeå Energi bjuder Umeåborna på traditionellt midsommarfirande och den stora folkfesten Kraftskivan. Bland mycket annat. Håll ögonen öppna på webben och i lokaltidningarna så får du veta vad som händer på Umeå Energicentrum!