Välkommen till Umeå Energicentrum!

Bild som visar tre tjejer som njuter av solen i en hängmatta på Umeå Energicentrum

På natursköna Umeå Energicentrum kan du leka fritt i äventyrslekparken, ha picknick i det gröna, gå på guidad tur i kraftverksmuseet, köpa fika på Kafé Maskinisten, låna spel och mycket mer. Det är öppet för alla och alltid fri entré. Kom till Klabböle i sommar och låt dig inspireras, eller bara njut av naturen på ett av Umeås mest populära utflyktsmål. 

Evenemang i sommar

Varje sommar ordnas en mängd evenemang på Umeå Energicentrum. I sommar bjuder vi bland annat på traditionsenligt midsommarfirande och den stora musikfesten Kraftskivan. Läs mer om vad som händer på Umeå Energicentrum här!

Se och göra på Umeå Energicentrum

Umeå Energicentrum är en idyll och historisk oas som ligger i Klabböle, cirka 8 kilometer väster om Umeå centrum. Gå en guidad tur i kraftverksmuseet, lär dig om energi i vår experimentverkstad och se hur våra anläggningar för sol, vind och vatten skapar förnybar el. Ta med barnen till vår återvinningsverkstad där de kan skapa finurliga saker av olika material eller låt dem leka i äventyrslekparken. Slå dig ned under tiden med fika från Kafé Maskinisten och njut av naturen. Du är även välkommen att ta med dig eget fika och ha picknick på Umeå Energicentrums fina gräsytor.

Hitta till Umeå Energicentrum

Umeå Energicentrum är en idyll och historisk oas som ligger i Klabböle, ca 8 kilometer väster om Umeå Centrum. Läs mer hur du hittar hit här