Välkommen till Umeå Energicentrum! | Om oss | Umeå Energi

Ta del av våra nya integritetspolicy

Inför den nya dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) som träder i kraft den 25 maj har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det tydligt framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse.
Läs mer om vår integritetspolicy här.

Välkommen till Umeå Energicentrum!

På natursköna Umeå Energicentrum kan både stora och små inspireras och lära mer om energi och hållbarhet - eller bara njuta av naturen. Här kan du leka i äventyrslekparken och gå en guidad tur i kraftverksmuseet. Toppa dagen med en picknick i det gröna eller med något gott från kaféet.

Hur allting började

Umeå Energicentrum är en plats för inspiration och rekreation, där du på ett lättsamt sätt kan studera Umeå Energis ursprung och framväxten av dagens Umeå. Här kan du följa flottningens historia från 1800-talet fram till 1960-talet och även ta del av en film som visar hur det var att arbeta med flottning i början av 1900-talet.
– Klabböle var en central plats för flottningen under två århundraden, så det är passande att berätta både Umeås och vår historia här.

Evenemang i sommar

Varje sommar ordnas evenemang på Umeå Energicentrum som lockar tusentals besökare. Bland annat det traditionsenliga midsommarfirandet. Läs mer om 2018 års aktiviteter här!

Se och göra på Umeå Energicentrum

Umeå Energicentrum är en idyll och historisk oas som ligger i Klabböle, cirka 8 kilometer väster om Umeå centrum. Gå en guidad tur i kraftverksmuseet, lär dig om energi i vår experimentverkstad och se hur våra anläggningar för sol, vind och vatten skapar förnybar el. Ta med barnen till vår återvinningsverkstad där de kan skapa finurliga saker av olika material eller lek tillsammans i äventyrslekparken. Njut av en picknickkorg i det gröna eller handla något gott i kaféet.

Öppettider

Umeå Energicentrum är öppet för alla, alltid med fri entré. Vi håller öppet 13 juni till 19 augusti, varje dag mellan kl 10 - 17.

Hitta till Umeå Energicentrum

Det är lätt att ta sig till Umeå Energicentrum. Cykla längs vackra Umeleden förbi Backens kyrka och över Notvarpsbron, eller ta båten längs älven. Med bilen åker du via Röbäck och Umåkers travbana. Infarten är skyltad. Läs mer hur du hittar hit