Umeå Energicentrum | Umeå Energi

Umeå Energicentrum

Vår natursköna oas för både stora och små

Hitta hit

Välkommen till Umeå Energicentrum

Natursköna Umeå Energicentrum är en plats för inspiration och rekreation, där du på ett lättsamt sätt kan studera Umeå Energis ursprung och framväxten av dagens Umeå. Här kan både stora och små inspireras och lära mer om energi och hållbarhet - eller bara njuta av naturen. Här kan du leka i äventyrslekparken och gå en guidad tur i kraftverksmuseet. Toppa dagen med en picknick i det gröna eller med något gott från kaféet.

 

ÖPPETTIDER

Nu har vi stängt efter en härlig sommar. Tack alla som besökte oss!

Vi öppnar i juni nästa år igen, håll utkik här för mer information

Se och göra varje dag

  • Fina gräsytor perfekta för picknick
  • Handla enklare rätter och fika från Kafé Maskinisten
  • Guidade turer i kraftverket, kostnadsfritt
  • Bildutställning i Cementboden
  • Klurig experimentverkstad
  • Kreativ återvinningsverkstad för barnen
  • Äventyrslekpark

Läs mer

Energicentrum - picnic

Besök kraftskivan!

En stjärnspäckad musikfest för hela familjen

19/8klockan 13-16

Årets program

Ta del av Umeås historia

Rislidensågen är en vattendriven ramsåg med dubbel sågram, som drivs av ett överfallshjul. Sågen kommer från den nedlagda Baggbölesågen och köptes 1878 av J.A. Lindgren, som var hemmansägare i byn Risliden utanför Vindeln. Lindgrens dotterson, Axel Ohlsson, övertog så småningom sågen och 1952 skänkte han den till Västerbottens museum. Sågen restaurerades 1991 och flyttades därefter till Umeå Energicentrum.

Läs mer

Energicentrum - Ränna
Energicentrum - clown

Kul för hela familjen

Gå en guidad tur i kraftverksmuseet, lär dig om energi i vår experimentverkstad och se hur våra anläggningar för sol, vind och vatten skapar förnybar el. Ta med barnen till vår återvinningsverkstad där de kan skapa finurliga saker av olika material eller lek tillsammans i äventyrslekparken. Njut av en picknickkorg i det gröna eller handla något gott i kaféet.

Studiebesök på Umeå Energicentrum

Umeå Energicentrum är ett pedagogiskt lärocentrum som lockar många mellanstadie- och högstadieklasser till uppskattade studiebesök under våren och hösten. Vi erbjuder en mycket inspirerande miljö för att på ett roligt sätt lära sig mer om energi, teknik och hållbarhet. Vi har även guidade turer, dessa sker varje heltimme under juni till augusti.

Läs mer

Studiebesök på Energicentrum

Hitta till Umeå Energicentrum!

Så hittar du hit