Umeå Energi WiFi Plus | Bredband | Umeå Energi

Visa Umeå WiFi på en större karta

Umeå Energi WiFi Plus

Slut på mobilsurf? Inga problem, genom att ansluta dig till Umeå Energis nya tjänst Wifi Plus får du tillgång till det trådlösa nätverket med 70 anslutningspunkter i Umeå och kan fortsätta surfa säkert och obegränsat. Perfekt för dig som befinner dig på stan, uteserveringen eller för hela familjen då du kan koppla upp till 5 enheter till ett konto. När du väl har anslutit din enhet till tjänsten kommer du automatiskt att bli uppkopplad på det trådlös nätet när du befinner dig nära en anslutningspunkt, i Umeå såväl som i Europa.

På kartan ser du var det finns anslutningspunkter i centrala Umeå. Med dessa anslutningspunkter har du tillgång till det trådlösa nätverket på de flesta ställen inom centrum. Som tidigare får du som användare även gratis tillgång till det trådlösa nätet under 15 minuter per dag utan att använda tjänsten WiFi Plus.

Nu bygger vi ut nätet

Under maj 2017 påbörjar vi en omfattande utbyggnad av WiFi Plus-nätet för att göra tjänsten ännu bättre än tidigare. Utbyggnaden sker främst i centrala Umeå men omfattar även  Umelagun, Hörneforsbadet, Energicentrum, Umeå Energi Arena och området kring busshållsplatserna vid NUS.

Surfa i Europa

WiFi Plus kan du även ta med dig på resan då Umeå Energi samarbetar med The Cloud vilket gör att du kan ansluta dina enheter till någon av de 45 000 anslutningspunkter som finns i norra Europa. Perfekt för dig som är på resande fot, koppla upp dig på flygplatsen, gallerior eller andra publika platser.

Förmånligt pris för dig som har bredband via oss

För dig som har ett bredbandsavtal på 100 Mbit/s via oss, har vi ett förmånligt erbjudande på WiFi Plus. Kostnaden för tjänsten blir då endast 20 kronor i månaden och samfaktureras på din befintliga faktura. För att köpa tjänsten går du in på portalen och beställer den sampaketerade lösningen 100 Mbit/s inklusive WiFi Plus. Ditt gamla bredbandsavtal går då automatiskt över till det nya avtalet. Observera att du måste befinna dig hemma där din bredbandsuppkoppling finns för att kunna teckna om avtalet.

Teckna om avtalet här

Kom igång med WiFi Plus 

Du som inte har ett bredbandsavtal på 100 Mbit/s via oss börjar med att registrera ett konto. Det är enkelt och du kan snart vara igång och surfa fritt via vårt WiFi för 29 kronor per månad.

Registrera konto

 Så här fungerar Wifi plus

Registrera ditt konto:

För att få åtkomst till "WiFi Plus" skapar du ett konto, det är snabbt gjort. Anslut till "WiFi Plus" i listan med trådlösa nätverk och klicka dig sedan vidare på "Umeå Energi WiFi Plus". Där får du sedan ange dina personuppgifter och välja betalsätt.

 

Börja surfa med WiFi Plus:

Bild Så ansluter du dig

Efter du skapat ett konto kan du ansluta till "WiFi Plus" i listan med trådlösa nätverk och klicka dig sedan vidare på "Gå Online". Där anger du ditt kontonummer (telefonnummer + pinkod) i fältet "Account Number", därefter har du fri tillgång till nätet med upp till 5 enheter i Sverige och Europa. Nästa gång du kommer nära en anslutningspunkt kommer du automatiskt att bli uppkopplad.