Så fungerar bredband med UmeNet

Illustration - så fungerar stadsnätet UmeNet

UmeNet är Umeås öppna stadsnät av fiber med ett av världens snabbaste bredband. I vårt nät för data- och telekommunikation kan vi leverera upp till 1 000 Mbit/s i båda riktningarna.

Vårt fibernät består av kablar med ledare av tunna glasfibrer där ljud, bild och text överförs som ljusimpulser. De är skyddade från yttre störningar som åska, statisk elektricitet och magnetfält från kraftkablar. Vårt driftsäkra nät underhålls dygnet runt, året om.

Vi levererar, underhåller och fakturerar själva infrastrukturen medan innehållet skapas och debiteras av våra tjänsteleverantörer. Via kundportalen www.umenet.se kan du se samtliga tjänsteleverantörers utbud och priser som t ex internetåtkomst, ip-telefoni och bredbands-tv. 

Internetåtkomsten kommer från tjänsteleverantörer

För att kunna surfa i vårt nät behöver du internetåtkomst, så kallad internetaccess. Internetaccessen köper du av en tjänsteleverantör i vår kundportal när du anslutit dig till UmeNet. Du väljer de tjänster som bäst passar dina behov.

Att din fastighet ligger i närheten av fibernätet alternativt att ni är en grupp fastigheter som är intresserade av UmeNet underlättar vid en fiberanslutning. 

Bli bredbandskund - koppla upp dig mot UmeNet

Kontakta gärna kundservice för mer information, du kan också läsa mer under webbsidorna för villa, lägenhet och företag.

Stadsnätet är infrastrukturen som ger möjlighet till en rad olika tjänster från olika leverantörer.

Dela den här artikeln

Dela den här artikeln