Bidragsområde Stor/Lill-nabbviken med omnejd | Vi bygger ut bredbandsnätet till landsbygden | Bredband | Umeå Energi

Bidragsområde Stor/Lill-nabbviken med omnejd

Bli en del av framtidens bredband – Umeå Energi Bredband

Ditt område är bidragsberättigat för bredbandsutbyggnad med bidrag från Jordbruksverket och Strukturfonden. För att bidrag ska beviljas krävs att minst 50 % av fast boende ansluter sig. Prata gärna med dina grannar för att öka chanserna att koppla din fastighet till ett av västvärldens snabbaste bredband med fiber! I diagrammet ovan kan du se hur många som anmält intresse i området hittills.

 

Du får ett snabbt bredband med valmöjligheter

Umeå Energi Bredband är umebornas öppna stadsnät och ett av västvärldens snabbaste bredband. Via en och samma bredbandsanslutning får du valfrihet att välja mellan olika leverantörer av internet, tv, telefoni och andra tjänster.

Se vår film för hur en installation går till

Avtalsskrivningen är nu avslutad. Du kan fortfarande anmäla intresse för efteranslutning. Läs mer om detta längre ner på hemsidan.

 

Status för dig som tecknat avtal

Avtalsskrivningen för projektet är nu avslutad och 32 avtal har tecknats. Entreprenör som ska bygga nätet är Tunbyns Grävkonsult. 

Projektstatus:

Just nu jobbas det med ihopkoppling och brunnssättning i Norra och Södra Berga, för att därefter påbörja stamblåsning och kundaktivering. Vad gäller grävningsarbetet är det i full gång och just nu befinner sig maskinerna ute i Granudden där det mesta är färdiggrävt. Grävning är avklarad i Norra Berga och Väderhällorna och kvar är Stor-Nabbviken, som kommer att tas när det är färdiggrävt i Granudden. 

Har du frågor angående tidplan, grävning och installationer kontakta projektledare hos Tunbyns Grävkonsult, Daniel Sellgren, på telefon 070-268 4961 eller e-post daniel@tunbyngk.se


Vid övriga frågor kontakta vår projektadministratör Nathalie Forsberg på e-post nathalie.forsberg@umeaenergi.se eller telefon 090-16 04 83.

 

Är du intresserad av att anmäla intresse för efteranslutning? Såhär går det till:

1. Gör en intresseanmälan för efteranslutning

Välkommen med din anmälan här på områdessidan. Vi tar nu endast emot intresseanmälningar för efteranslutning. Läs mer om deta längre ned på sidan under "Priser".

2. Följ intresset i ditt område

Här på din områdessida kommer du att kunna få löpande information om hur planerna för en fiberutbyggnad ser ut där du bor. Här hittar du också allt du behöver veta vid en installation. Gör det till en vana att titta in någon gång då och då. Här kan du läsa mer om hur en installation går till

3. Avtalsskrivning

Avtalsskrivningen är nu avslutad. Du som anmäler intresse för efteranslutning blir kontaktad för avtalsskrivning längre fram. Har du inte möjlighet att signera ditt avtal digitalt, kontakta vår kundservice på 090-16 00 20 eller maila bredband@umeaenergi.se och meddela vilken adress avtalet gäller samt den adress du vill ha det postat till. Så här använder du e-signering

Priser

Installationspriset är 15.500 kr ink moms. I priset ingår allt utom grävning på den egna tomten. Grävning kan enkelt beställas av oss till en kostnad av 250 kronor/meter ink moms. Du kan även välja att utföra grävarbetet själv. Tack vare bidragsmedel påverkas även månadsabonnemanget på ett positivt sätt. Du får 100 Mbit/s 190 kr/månad plus internetaccess från vald tjänsteleverantör ca 90 kr (ord. pris 349 kr + ca 90 kr). Priset 190 kr/mån gäller år 2017-2022.

Eftersom vi inte har någon bindningstid utan endast en månads uppsägningstid, kan du koppla av och på ditt abonnemang som du själv önskar. Detta innebär till exempel att om du har en sommarstuga så kan du välja att ha ditt abonnemang aktiverat endast under de månader under året som du vistas där.
Utöver detta kan vi även erbjuda er tjänsterna 300 Mbit/s samt 1000 Mbit/s, dessa till våra ordinarie stadsnätspriser.

Anslutningspris vid efterbeställning när anmälningsperioden är över:

Från 16 000 kr och uppåt mot offert. Månadskostnaden blir då densamma som för ordinarie stadnät, till exempel 100 Mbit/sekund för 349 kr plus internetaccess från vald tjänsteleverantör.

För företag gäller ordinarie stadsnätspriser.

Mer information om hur många fastigheter som kan anslutas inom budget, efterbeställningar och prioriteringar inom budget, se FAQ på sidan landsbygdsprogrammet.

Kontakta oss

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss via e-post: bredband@umeaenergi.se under vecka 28, 29 och 30 har vi semester och hänvisar då till kundservice på 090-16 00 20 eller kundservice@umeaenergi.se

Illustration logga