Bidragsområde Sillviken | Vi bygger ut bredbandsnätet till landsbygden | Bredband | Umeå Energi

Bidragsområde Sillviken

Bli en del av framtidens bredband – Umeå Energi Bredband

Ditt område är bidragsberättigat för bredbandsutbyggnad med bidrag från Jordbruksverket och Strukturfonden. För att bidrag ska beviljas krävs att minst 50% av fast boende ansluter sig. Prata gärna med dina grannar för att öka chanserna att koppla din fastighet till ett av västvärldens snabbaste bredband med fiber! I diagrammet ovan kan du se hur många som anmält intresse i området hittills.

Du får ett snabbt bredband med valmöjligheter

Umeå Energi Bredband är ett öppet stadsnät. Det innebär att vi levererar en framtidssäker infrastruktur som du själv fyller med innehåll. Via en och samma bredbandsanslutning kan du enkelt välja mellan olika leverantörer av internet, TV, telefoni och andra tjänster.

Se vår film för hur en installation går till

 

Aktuell status:

Avtalstiden är nu avslutad och inga fler avtal kan tecknas i bidragsprojektet. Är du intresserad av fiberinstallation men inte har tecknat avtal så kan du anmäla intresse för efteranslutning. Efteranslutningar utförs efter ordinarie byggnation är avslutad och sker i uppsamlingsheat om/när tillräckligt många anmält intresse för detta.

  


Installation Etapp 2:

De flesta kunder i etapp 2 är nu anslutna och kan börja nyttja tjänster i nätet.

 

Denna länk leder till en enkel guide som visar hur man som kund gör för att komma igång efter installation

http://www.umeaenergi.se/kundservice/kom-igang-med-bredbandet

 

Installationen i etapp 2 startade under v.47 och entreprenören har tagit individuell kontakt med er fastighetsägare för att boka tid för installation. I samband med detta skickade vi även ut informationsmaterial via e-post kring processen efter installationen.


Grävning Etapp 2 & 3:

Vår entreprenör EL&IT och deras underentreprenör Umeå Mark & VA har i nuläget slutfört majoriteten av grävarbetet i Etapp 2 och fokuserar därför på grävningen i Etapp 3, som pågår för fullt. Entreprenören har återkopplat att arbetet fortlöper enligt tidsplan och dem räknar med att grävarbetet inom Etapp 3 kommer att avslutas inom kort.

Det som återstår kring grävarbeten i dessa områden är mindre justeringar och vissa återställningsarbeten. Dessa kommer att utföras/åtgärdas under våren/sommaren när mark- och väderförutsättningarna tillåter.


Installation Etapp 3: 

Installationsprocessen i etapp 3 är nu bekräftad att starta under v.4. Entreprenören kommer ta individuell kontakt med er fastighetsägare för att boka tid för installation. I samband med detta kommer vi också att skicka ut informationsmaterial via e-post kring processen efter installationen.

Har ni funderingar kring er installation så kan ni nå vår fiberinstallatör Tobias Karlsson på: 070-257 21 68 tobias@elitumea.se

 Så här går det till att ansluta sig

1. Gör en intresseanmälan

Välkommen med din anmälan här på områdessidan. Intresseanmälan som nu inkommer behandlas som efteranslutning.

2. Följ intresset i ditt område

Här på din områdessida får du löpande information om hur planerna för bredbandsutbyggnaden ser ut. Här hittar du också allt du behöver veta vid en installation. Gör det till en vana att titta in någon gång då och då. Läs mer om hur en anslutning går till här (öppnas i nytt fönster)

3. Avtalsskrivning

Avtalsskrivningen är nu avslutad. Du som inmäler intresse för efteranslutning kommer bli kontaktad för avtalsskrivning när det blir aktuellt. Så här använder du e-signering
 

Vid frågor som rör beställning eller aktivering av tjänst är ni varmt välkommen att kontakta vår kundservice: Tel: 090-16 00 20 eller på epost kundservice@umeaenergi.se

Vid andra frågor kan ni nå oss projektadministratörer på: bredband.bidragsomraden@umeaenergi.se

 

Anslutningspris

Anslutningspriset är 15.500 kr ink moms. I priset ingår allt utom grävning på den egna tomten. Grävning kan enkelt beställas av oss till en kostnad på 250 kronor/meter inklusive moms. Du kan även välja att utföra grävarbetet själv.

Förmånligt pris för månadsabonnemanget
Vi erbjuder alla i området som ansluter sin fastighet till vårt bredband ett förmånligt pris på månadsabonnemanget. Du får 100 Mbit/s för 190 kr/månad + internetaccess från vald tjänsteleverantör ca 90 kr (ord. pris 349 kr + ca 90 kr). Priset 190 kr/mån gäller år 2018-2022.
Eftersom vi inte har någon bindningstid utan endast en månads uppsägningstid, kan du koppla av och på ditt abonnemang som du själv önskar. Detta innebär till exempel att om du har en sommarstuga så kan du välja att ha ditt abonnemang aktiverat endast under de månader under året som du vistas där.
Utöver detta kan vi även erbjuda er tjänsterna 300 Mbit/s samt 1000 Mbit/s, dessa till våra ordinarie stadsnätspriser.

Anslutningspris för efterbeställning

Anslutningspriset för efterbeställning bestäms utifrån individuell offert och från 16.000 kr och uppåt. Månadskostnaden vid efteranslutning är densamma som ordinarie stadsnät. Du får 100 Mbit/s för 349 kr/månad + internetaccess från vald tjänsteleverantör (ca 90 kr).

För företag gäller ordinarie stadsnätspriser. 

Mer information om hur många fastigheter som kan anslutas inom budget, efterbeställningar och prioriteringar inom budget, se FAQ på sidan landsbygdsprogrammet.

Kontakta oss

Vid frågor som rör beställning eller aktivering av tjänster är ni varmt välkommen att kontakta vår kundservice: Tel: 090-16 00 20 eller på epost kundservice@umeaenergi.se

Har du övriga frågor är du varmt välkommen att kontakta oss via e-post: bredband.bidragsomraden@umeaenergi.se

Eller telefon: 090 – 16 04 83, 090 – 16 02 67

Illustration logga