Bidragsområde Norrbyn/Västamarken | Vi bygger ut bredbandsnätet till landsbygden | Bredband | Umeå Energi

Bidragsområde Norrbyn/Västamarken

Bli en del av framtidens bredband - Umeå Energi Bredband

Umeå Energi Bredband är ett öppet stadsnät. Det innebär att vi levererar en framtidssäker infrastruktur som du själv anpassar efter dina behov och önskemål. Via en och samma bredbandsanslutning kan du enkelt välja mellan olika leverantörer av Internet, TV, telefoni och andra tjänster.

 

Samtliga anläggningar i Norrbyn är nu installerade och klara. Är du intresserad av att ansluta dig så kan du anmäla intresse för efteranslutning. Dessa utförs när tillräckligt många intresseanmälningar finns och sker i uppsamlingsheat. Du kommer då bli kontaktad av oss om/när det blir aktuellt.

Ni som valt att installeras vid ett senare tillfälle kommer att bli kontaktade av tekniker när det närmar sig. 

 

Priser

Anslutningspris för efterbeställning

Anslutningspriset för efterbeställning bestäms utifrån individuell offert och från 16.000 kr och uppåt. Månadskostnaden vid efteranslutning är densamma som ordinarie stadsnät. Du får 100 Mbit/s för 349 kr/månad + internetaccess från vald tjänsteleverantör (ca 90 kr). Eftersom vi inte har någon bindningstid utan endast en månads uppsägningstid, kan du koppla av och på ditt abonnemang som du själv önskar. Detta innebär till exempel att om du har en sommarstuga så kan du välja att ha ditt abonnemang aktiverat endast under de månader under året som du vistas där. 

För företag gäller ordinarie stadsnätspriser.

Mer information hur många fastigheter som kan anslutas inom budget, efterbeställningar och prioriteringar inom budget se FAQ på sidan landsbygdsprogrammet.
Observera att det ej är möjligt att göra Rot-avdrag då detta är finansierat med bidragsmedel.

Kontakta oss

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss via e-post: bredband@umeaenergi.se  

Se vår film för hur en installation går till

Illustration logga