Bidragsområde Anumark | Vi bygger ut bredbandsnätet till landsbygden | Bredband | Umeå Energi

Bidragsområde Anumark

Bli en del av framtidens bredband – Umeå Energi Bredband

Ditt område är bidragsberättigat för bredbandsutbyggnad med bidrag från Jordbruksverket och Strukturfonden. För att bidrag ska beviljas krävs att minst 50 % av fast boende ansluter sig. I diagrammet ovan kan du se hur många som anmält intresse i området hittills.

Avtalsskrivningen är nu avslutad med 28st skrivna avtal. Du kan fortfarande anmäla intresse för efteranslutning. Läs mer om detta längre ner på hemsidan.

Du får ett snabbt bredband med valmöjligheter

Umeå Energi Bredband är ett öppet stadsnät. Det innebär att vi levererar en framtidssäker infrastruktur som du själv fyller med innehåll. Via en och samma bredbandsanslutning kan du enkelt välja mellan olika leverantörer av internet, TV, telefoni och andra tjänster.

Se vår film för hur en installation går till

Aktuell status:

Självprojekteringskartor är nu utskickat till samtliga kunder. Om ni inte fått er karta, vänligen kontakta oss på bredband.bidragsomraden@umeaenergi.se

Schaktarbete planerat att påbörjas vid månadsskiftet augusti/september. I dagsläget är det inte fastställt inom vilket område schaktarbetet inleds. Mer information om det kommuniceras efter semestern.

För att hämta ut material till egen tomtgrävning mailar ni projektadministratör bredband.bidragsomraden@umeaenergi.se med det antal meter kanalisation ni behöver, plussa på ca. 1m på vardera ända av kanalisationen. Material hämtas efter mottagen bekräftelse på Löpevägen 3, Västra Ersboda. 

Installation: Kundinstallationer kommer att påbörjas först när området är färdiggrävt och fiber är blåst ut i stamnätet. Entreprenören kommer att kontakta er i tid innan för att boka in en tid för installation. 

Vid frågor som rör beställning eller aktivering av tjänst är ni varmt välkommen att kontakta vår kundservice: Tel: 090-16 00 20 eller på epost kundservice@umeaenergi.se

Vid andra frågor kan ni nå oss projektadministratörer på: bredband.bidragsomraden@umeaenergi.se

Så här går det till

1. Gör en intresseanmälan

Välkommen med din anmälan här på områdessidan. Intresseanmälan som nu inkommer behandlas som efteranslutning.

2. Följ intresset i ditt område

Här på din områdessida får du löpande information om hur planerna för bredbandsutbyggnaden ser ut. Här hittar du också allt du behöver veta vid en installation. Gör det till en vana att titta in någon gång då och då. Läs mer om hur en anslutning går till här (öppnas i nytt fönster)

3. Avtalsskrivning

Avtalsskrivningen är nu avslutad. Du som anmäler intresse för efteranslutning kommer bli kontaktad för avtalsskrivning när det blir aktuellt.  Så här använder du e-signering

Tidplan

Byggnation är planerad att påbörjas under våren 2019. En mer detaljerad tidplan kommer publiceras längre fram.

Anslutningspris

Anslutningspriset är 15.500 kr ink moms. I priset ingår allt utom grävning på den egna tomten. Grävning kan enkelt beställas av oss till en kostnad på 250 kronor/meter inklusive moms. Du kan även välja att utföra grävarbetet själv.

Senaste beställningsdatum: Rabatterat anslutningspris enligt ovan gäller till dess budgeten för stödberättigade anläggningskostnader blir intecknad eller när projektering och upphandling påbörjats. Intresseanmälningar som inkommer efter detta behandlas som efteranslutning.

Förmånligt pris för månadsabonnemanget
Vi erbjuder alla i området som ansluter sin fastighet till vårt bredband ett förmånligt pris på månadsabonnemanget. Du får 100 Mbit/s för 190 kr/månad + internetaccess från vald tjänsteleverantör ca 90 kr (ord. pris 349 kr + ca 90 kr). Priset 190 kr/mån gäller år 2018-2022.
Eftersom vi inte har någon bindningstid utan endast en månads uppsägningstid, kan du koppla av och på ditt abonnemang som du själv önskar. Detta innebär till exempel att om du har en sommarstuga så kan du välja att ha ditt abonnemang aktiverat endast under de månader under året som du vistas där.
Utöver detta kan vi även erbjuda er tjänsterna 300 Mbit/s samt 1000 Mbit/s, dessa till våra ordinarie stadsnätspriser.

Anslutningspris för efterbeställning

Anslutningspriset för efterbeställning bestäms utifrån individuell offert och från 16.000 kr och uppåt. Månadskostnaden vid efteranslutning är densamma som ordinarie stadsnät. Du får 100 Mbit/s för 349 kr/månad + internetaccess från vald tjänsteleverantör (ca 90 kr).

För företag gäller ordinarie stadsnätspriser. 

Mer information om hur många fastigheter som kan anslutas inom budget, efterbeställningar och prioriteringar inom budget, se FAQ på sidan landsbygdsprogrammet.

Kontakta oss

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta oss via e-post: bredband@umeaenergi.se

Illustration logga