Fokusområde Vilande fiberanslutning | Nu bygger vi ut bredbandet i flera fokusområden - ett supertillfälle att ansluta sig! | Bredband | Umeå Energi

Fokusområde Vilande fiberanslutning

Skaffa bredband i världsklass

Välkommen till umebornas öppna stadsnät och ett av världens snabbaste bredbandsnät med överlägsen kapacitet för digital kommunikation. Med ett snabbt och stabilt internet får du en värld som är roligare, enklare och närmare. Du får valfrihet att välja mellan olika hastigheter och leverantörer av internet, tv, telefoni samt andra smarta tjänster. Pris exempel 100 Mbit/s från Umeå Energi 349 kr/mån + tjänsteleverantör från ca 90 kr och uppåt (beroende på vem du väljer).

Din fastighet är redan förberedd med fiber via stadsnätet och det enda du behöver göra för att komma igång med ditt bredband är att beställa aktivering av din anslutning vilket innebär ett hembesök av vår entreprenör som utför en konverteruppsättning. Därefter väljer du de tjänster du önskar aktivera i vår kundportal. Se nedan hur aktiveringsflödet går till. Anslutningsavgiften är redan betald och ingen kostnad för aktivering tillkommer. 

Så här går det till:

1. Beställ aktivering

Beställ aktivering av din anslutning genom att anmäla ditt intresse här på sidan. 

2. Bekräftelse

När vi mottagit din anmälan får du en mejlbekräftelse. 

3. Bokning hembesök

Vår entreprenör kontaktar dig för bokning av hembesök och i samråd beslutar ni om placering av fiberkonvertern. Tänk på placeringen och att konvertern behöver ett eluttag i närheten (ordnas av dig som fastighetsägare). I samband med att entreprenören kontakta dig kommer du också att bli kontaktad av Stjärna Fyrkant för bokning av kom igång-hjälpen. Möjlighet till att köpa tilläggstjänster från Stjärna fyrkant finns t ex trådlös router, dragning av nätverk o.s.v, bekostas av dig som fastighetsägare. Kom igång-hjälpen är valfri och naturligtvis kan du välja att göra inkopplingen på egen hand om du så önskar. Instruktioner om hur inkopplingen går till hittar du i vår bredbandshandbok

4. Aktivering

Efter att fiberkonvertern är monterad och ev. egen utrustning anslutits till fiberkonvertern så beställer du snabbt och enkelt de tjänster du önskar i vår kundportal ume.net. Du börjar med att skapa en användare, gör sen de val du önskar och inom några minuter kan du vara igång och surfa! 

Information om fiberkonvertern och hur du kommer igång hittar du här: Kom igång med ditt bredband

Kontakta oss

Har du frågor är du välkommen att kontakta oss på bredband@umeaenergi.se eller ring vår kundservice 090-16 00 20.