Ta cykeln till och från Umeå Energicentrum i sommar | Se och göra | Umeå Energicentrum | Om oss | Umeå Energi

Ta cykeln till och från Umeå Energicentrum i sommar

Skoj på hoj

Hemestra i naturen – en rolig aktivitet för alla! 

Semestra på hemmaplan och ta del av allt vackert och roligt som finns inom räckhåll. Närmaste park, en skogsdunge eller ett grönområde runt knuten kan vara ett äventyr. Precis som en cykeltur intill Umeälven! Utomhusaktiviteter ger både ny energi och ökad förståelse för naturen. Det tycker vi är viktigt för en hållbar framtid.

Skoj på hoj - i samarbete med Umeå Orienteringsklubb

Följ vår cykelkarta till och från Umeå Energicentrum. Passa på att upptäcka Umeås natur och svara på frågor längs vägen. På kartan finns tio kontroller, fem på norra sidan älven och fem på södra sidan. Vid varje kontrollpunkt hittar du en hållbarhetsfråga där du noterar ditt svar. Lycka till!

Cykelkartan är kostnadsfri och finns att hämta i Umeå Energis entré på Storgatan 34 och på Umeå Energicentrum i Klabböle. 

För dig som köper årets UOKs kompletta Skoj på hoj-paket ingår cykelkartan tillsammans med ytterligare tre kartor på totalt 50 kontroller runt om i Umeå. Skoj på hoj-paketet finns att köpa för 120 kronor, se aktuella försäljningsställen här 

Tillsammans gör vi Umeå bättre 

Föreningslivet engagerar en stor del av Umeåborna och är viktig del av regionens utveckling. För att stärka föreningslivet ger vi stöd till föreningar och ideella organisationer som aktivt arbetar för en hållbar verksamhet. Vi sponsrar hållbara insatser inom områdena miljö, ekonomi och socialt/kulturellt. Läs mer här

Goda relationer

Umeå Energi samarbetar med Umeå Orienteringsklubb för en hållbar framtid i Umeå. UOK utsågs 2018 till Årets mest hållbara förening, bland annat för arbetet med Norrlands största motionsarrangemang Skoj på hoj.