Gör klimatet en tjänst med Gröna coachen | Projektet RUGGEDISED | Vi är Umeå Energi - tillsammans gör vi gott för Umeå | Umeå Energi
Grönacoachen

Gör klimatet en tjänst med Gröna coachen

Kul att du vill testa ett roligt verktyg tillsammans med oss! Umeå Energi genomför i samarbete med HSB Norr ett projekt för att utvärdera om vi kan förändra vårt beteende kring hållbarhet. Alla boende i HSB brf Mariehöjd 2 erbjuds att testa appen Gröna Coachen.

Beteendeförändring för hållbarhet

Åtgärderna för en hållbar utveckling går framåt i rask takt. Med förnybar energi, hållbar produktion och optimering av bränslen kan vi skapa förändring. För att nå hela vägen fram vill vi ha med dig på resan! För klimatet angår oss alla. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Där ser vi att beteendeförändring är en nyckelfaktor i miljöarbetet.

Gröna Coachen är ett delprojekt inom EU-projektet RUGGEDISED. I Universitetsstaden samverkar flera av Umeås aktörer för att testa hållbara och energismarta lösningar. 

Gröna Coachen stimulerar hållbara livsmönster

Under en ettårig testperiod undersöker vi möjligheten att genom spelteknik motivera, engagera, förändra eller förstärka beteenden. Med din hjälp vill vi testa om speldynamik är en metod som fungerar för att minska både individuellt och gemensamt klimatavtryck.

Appen stöttar dig i att minska din påverkan på miljön genom att Gröna Coachen peppar med korta och roliga utmaningar till att leva mer hållbart. Appen är kostnadsfri och under testperioden mäter vi kontinuerligt din uppskattade beteendeförändring genom kvartalsvisa enkäter.

Förhandsvisning

Grönacoachen - Mobilvy  
Grönacoachen - Mobilvy  
Grönacoachen - Mobilvy  
Grönacoachen - Mobilvy  

Tillsammans kan vi göra skillnad

Små handlingar blir tillsammans något stort. Resultat från (framtida) gemensamma event presenteras här.

 

Frågor?

Välkommen att kontakta oss!