Ladda bilen i hela regionen

Vårt mål är att fördubbla antalet laddplatser i länet på två år. Vi vill se en region som det bekvämt går att korsa på från kust till fjäll och från söder till norr också med en elbil. Därför bygger vi nu ut antalet laddstolpar med snabbladdare.

Vi ska bygga laddplatser vid kusten och i inlandet

Vi avser att bygga ut den offentliga laddinfrastrukturen i regionen längs de strategiska transportstråken i inlandet och utefter kusten. De offentliga laddarna kommer att placeras på lättillgängliga platser. Platser där det också finns service med generösa öppettider som servicestationer, snabbmatskedjor m.m.

Blå kartnål= planerad laddstation Grön kartnål = befintlig laddstation

Statistik

Det senaste året har antalet laddplatser ökat med 75 % i Västerbotten. Ändå är vi näst sämst i landet om man ser till tätheten på laddstolpar. Måttet som används är hur många invånare det går på varje laddstolpe. Bara Norrbotten har mindre täthet. Det duger inte om vi ska öka hållbarheten i vår region.

Tabell - Antal invånare per offentlig laddstolpe
Källa: uppladdning.nu

Nu satsar vi hårt på att öka antalet laddstolpar. Vill du veta mer om Umeå Energis satsningar på laddinfrastruktur?

Vinn 5 x fulladdad tank och åk med strömmen - nu eller i framtiden

Fyll i namn och e-postadress så får du information om våra planer på att bygga ut laddnätet för elbilar i regionen. De 25 första får 5 gratisladdningar i våra offentliga laddstolpar ansluta till Charge & Drive*. Brickan är inte personlig och kan användas av alla med en elbil.
{0} är obligatoriskt
{0} är obligatoriskt
{0} är obligatoriskt
Personuppgifter

Personuppgifterna lagras/behandlas digitalt enligt personuppgiftslagen av Umeå Energi AB eller dess dotterbolag. Uppgifterna kan komma att användas för marknadsföringsändamål. Umeå Energi AB är personuppgiftsansvarig. Du har rätt att kostnadsfritt en gång per kalenderår, efter skriftlig begäran, få information om de personuppgifter vi har om dig.