Vi hjälper dig att hitta rätt elavtal | Teckna elavtal med 100% förnybar el | Umeå Energi

Vi hjälper dig att hitta rätt elavtal

Det ska vara enkelt att hitta rätt elavtal. Därför har vi satt ihop en guide för att hjälpa dig att hitta det elavtal som passar dig bäst.

Vi erbjuder rörligt och fast pris

Ett rörligt elavtal följer marknadspriset på el och sätts på den nordiska elbörsen (Nordpool). Historiskt sett är rörligt elpris mest lönsamt. Men det händer emellanåt att elpriset går upp i samband med hög efterfråga och låg tillgång på el. Detta inträffar framförallt under vintermånaderna. Om du har tecknat ett fast elpris på 1, 2 eller 3 år kan du vid dessa tillfällen vara trygg, eftersom ditt pris binds vid tidpunkten du tecknar avtalet.

Vi föreslår ett rörligt elpris om du bor i en mindre bostad

Om du bor i en lägenhet eller har en villa där din uppvärmning inte påverkar din elanvändning föreslår vi vårt rörliga pris. Din elanvändning är då oftast inte så stor, vilket betyder att svängningarna i elpriset inte påverkar din kostnad nämnvärt.

Välj fast pris om du vill veta vad du betalar för din el

Bor du i en större bostad och har uppvärmning som direkt påverkar din elanvändning kan ett fast elpris vara något för dig. Skulle elpriset gå upp kommer din kostnad att påverkas mer. Med ett fast elpris vet du alltid vad du betalar för din el – oavsett vad som händer på elmarknaden. Du tecknar ett fast elpris på 1, 2 eller 3 år. 

Vi har specialavtal för dig som har företag

För dig som har företag erbjuder vi två skräddarsydda avtal, Energiförvaltning+ och Avropsavtal. Men självklart kan du alltid teckna både rörligt och fast elpris. Kontakta oss så hjälper vi dig till ett företagsavtal som passar ditt företags behov. Ring oss på 090-160020.

Vår kundservice hjälper dig att välja rätt

Om du är osäker på vad som blir bäst för dig så kan du alltid prata med vår kundservice, så hjälper de dig. Du når dem dagtid på 090-160020.