Startguide för bredband

Vad roligt att du är intresserad av bredband! Här kan du läsa mer om hur en anslutning går till och hur du kommer igång med dina tjänster.

Villakund - så här ansluts din fastighet till bredbandsnätet

En nyanslutning börjar med att du gör en intresseanmälan direkt på vår hemsida eller kontaktar oss. Här kan du söka din adress och se vad som gäller

Om vi kan leverera till dig får du hemskickat ett skriftligt avtalsförslag samt mer information. En anslutning till bredbandsnätet sker normalt i 7 olika steg och leveranstiden under ordinarie grävsäsong är 8 arbetsveckor, du får ett preliminärt leveransbesked från oss med bekräftelsen. Tryck på knappen för att läsa mer om hur en installation går till. 

Anslutning till bredbandsnätet

Villakund - så här kommer du igång med bredbandet

Om du bor i en villa som redan är ansluten till ume.net så börja med att kontrollera att vår invändiga utrustning (fiberkonverter) är strömsatt. Gå sedan vidare till vår kom-igång guide.

Kom-igång villa

Lägenhetskund - så här kommer du igång med bredbandet

Om du bor i en lägenhet som är ansluten till ume.net börjar du med att hitta nätverksuttaget. Därifrån ansluter du en nätverkskabel direkt till din dator. När du startar webbläsaren kommer du automatiskt till vår kundportal där du registrerar dig och beställer dina tjänster. Inom kort kan du vara igång och surfa och mer information hittar du här.

Kom-igång lägenhet