Bli elkraftsingenjör

Vill du ha ett framtidsjobb? Då ska du läsa till elkraftsingenjör. Tillsammans med Svensk Energi och tolv andra energibolag delfinansierar Umeå Energi högskoleutbildningen till elkraftsingenjör vid Umeå universitet, Luleå tekniska universitet och Mittuniversitetet. Utbildningen är på distans, vilket innebär att du kan plugga där du bor och på de tider som passar dig.

Daniel Ruisniemi som arbetar som driftingenjör hos oss, intervjuades av Svensk Energi. Han säger  "Det här yrket kommer jag att ha under lång tid framöver och jag kan rekommendera det till andra - alla dagar i veckan!". Läs hela intervjun med Daniel i informationsbladet från Svensk Energi som du hittar längre ner på sidan.

Goda chanser till arbete efter utbildningen

Det är brist på elkraftsingenjörer i Sverige, så efter avslutad utbildning är chanserna goda att snabbt få jobb som till exempel elkonstruktör, drifttekniker eller service- och underhållsingenjör. Utbildningen sker i nära samarbete med oss på Umeå Energi och vi vill gärna att du söker praktikplats hos oss.

Läs mer om utbildningen på Umeå universitets webbplats (öppnas i nytt fönster)