Umeå Energicentrum | Om oss | Umeå Energi

Välkommen till Umeå Energicentrum!

Umeå Energicentrum är en idyll och en historisk oas som ligger i Klabböle, cirka 8 kilometer väster om Umeå centrum. Kom hit och njut av naturen och lär dig om energi i vår experimentverkstad. Här kan du också leka fritt i äventyrslekparken, ha picknick i det gröna, gå på guidad tur i kraftverksmuseet, ta en fika på Kafé Maskinisten, låna spel och mycket mer.

Kraftskivan

Sean Banan, Ola, Linda Bengtzing och Tobbe Trollkarl. Listan kan göras lång över de stora artister som uppträtt på Kraftskivan. Dessutom får Umeåborna vara med och rösta om vilka lokala artister som ska spela på folkfesten. Till exempel har tuffa rapparen Cleo uppträtt, liksom Queen fish and other tales.

Kraftskivan ordnas den sista söndagen Umeå Energicentrum har öppet på sommaren. En mängd artister gästar folkfesten och det finns aktiviteter för både stora och små. Många av besökarna är barnfamiljer som passar på att ha en trevlig söndagseftermiddag med underhållning från scenen, lek i äventyrslekparken och gott fika. Alla är välkomna och ingen betalar inträde. Umeå Energi står för kalaset!

Kraftskivan

Öppettider

Umeå Energicentrum har öppet från mitten av juni till slutet av augusti varje sommar. I år öppnar anläggningen den 14 juni och stänger den 20 augusti. Vi har öppet klockan 10–17 varje dag. Varje heltimme är det kostnadsfria guidade visningar i kraftverksmuseet.

Hitta till Umeå Energicentrum i Klabböle

Natursköna Umeå Energicentrum är ett populärt utflyktsmål som lockar runt 25 000 besökare varje sommar. Anläggningen ligger i Klabböle, cirka 8 kilometer väster om Umeå centrum och det är lätt att ta sig hit. Ta cykeln längs vackra Umeleden förbi Backens kyrka och över Notvarpsbron, eller ta båten längs älven. Med bilen åker du via Röbäck och Umåkers travbana. Infarten är skyltad.

Studiebesök på Umeå Energicentrum

På Umeå Energicentrum finns mycket att se och här får du lära dig om energi, teknik och miljö på ett roligt sätt. Vi är stolta över vår fina anläggning och tar gärna emot studiebesök.

Se och göra på Umeå Energicentrum

Välkommen till natursköna Umeå Energicentrum – ett av Umeås mest populära utflyktsmål. Här finns massor att göra. Gå en guidad tur i kraftverksmuseet, lär dig om energi i vår experimentverkstad och se hur vår demoanläggning för sol, vind och vatten skapar förnybar el. Ta med barnen till vår återvinningsverkstad där de kan skapa finurliga saker av olika material eller låt dem leka i äventyrslekparken. Slå dig ned under tiden med fika från Kafé Maskinisten och njut av naturen. Låna gärna ett spel av oss! Om du vill är du välkommen att ta med dig eget fika och ha picknick på Umeå Energicentrums fina gräsytor.

Varje sommar ordnas evenemang på Umeå Energicentrum. Umeå Energi bjuder bland annat Umeåborna på traditionellt midsommarfirande och den stora folkfesten Kraftskivan. Håll ögonen öppna på webben, Facebook och i lokaltidningarna så får du veta vad som händer på Umeå Energicentrum!