Solen som energikälla kan nyttjas mycket mycket mer | Solceller | El | Umeå Energi

Solen som energikälla kan nyttjas mycket mycket mer

Lena visar upp installerade solceller

Tar vi tillvara på all solenergi som träffar jorden under sex timmar räcker det till hela jordens elanvändning under ett helt år. Att försörja hela jorden med solkraft är en underbar vision som dock inte går att förverkliga i en handvändning. Men all förändring börjar alltid någonstans. Kanske med ett par solceller på ditt eget tak?

Elsladd med blomma - symboliserar grön el

Ren och förnybar energi

Förnybara energikällor innebär att naturen själv återskapar dem, vilket gör att miljöpåverkan blir mindre än om vi skulle använda kärnkraft eller fossila bränslen som kol och olja. Det ger en hållbar framtid för oss, men även för våra barn och barnbarn. Dessutom kan du som elkund njuta av ett gott klimatsamvete.

Spara pengar genom sänkta elkostnader

Spara pengar genom sänkta elkostnader och sälj tillbaka överskottselen till oss

Med egen elproduktion så som solceller på taket eller ett litet vindkraftverk på tomten kan du sänka dina energikostnader. De gånger din elproduktion överstiger din egen användning kan du sälja överskottet till oss. Vårt erbjudande gäller dig som är privatperson, oavsett vilket elnät du tillhör. Just nu får du 35 öre/kWh (inkl. moms).

Allt du behöver är ett soligt tak, resten sköter vi!

Med våra nyckelfärdiga solcellspaket har det har aldrig varit enklare att bli en del av solrevolutionen.När du fyller i intresseanmäla undersöker vi förutsättningarna för just ditt hus beroende på placering och solförhållanden. Bor du i Umeå kan du själv ta reda på hur soligt ditt tak är med hjälp av solkartan.

Till solkartan

Jag vill veta mer om solceller, kontakta mig!

Fyll i intresseanmälan så undersöker vi förutsättningarna för just ditt hus. Vi återkommer inom kort med ett förslag på en lösning som passar för dig.
{0} är obligatoriskt
{0} är obligatoriskt
Vilken adress vill du att vi undersöker?
{0} är obligatoriskt
{0} är obligatoriskt
Ange din ungefärliga elanvändning per år så kan vi rekommendera den anläggning som passar bäst.