Bidragsområde Revet/Knivingen/Tavlefjärden | Vi bygger ut bredbandsnätet till landsbygden | Bredband | Umeå Energi

Bidragsområde Revet/Knivingen/Tavlefjärden

Bli en del av framtidens bredband – Umeå Energi Bredband

Ditt område är bidragsberättigat för bredbandsutbyggnad med bidrag från Jordbruksverket och Strukturfonden. I diagrammet ovan kan du se hur många som anmält intresse i området hittills.

Nu närmar vi oss slutskedet i erat område, vilket känns kul! Majoriteten av fastigheterna är nu anslutna och i drift och vår områdesansvarige projektledare håller på att boka in tid för att utföra slutbesiktning.

 

  • Avtalsskrivningen för dessa områden är nu avslutade. Du kan dock fortfarande anmäla intresse för efteranslutning. Detta görs genom att trycka på den gröna knappen med texten ”Gör intresseanmälan”. Läs mer om detta längre ner på hemsidan.

Status bredbandsutbyggnaden

Uppdatering 2020-05-28

Gällande kvarstående återställning i området så har entreprenören påbörjat detta arbete nu under v.22. Vår projektledare har varit ute med entreprenören i fält för att se över punkter som behöver åtgärdas i området och vi har även lämnat över en lista med åtgärdspunkter som ni kunder hört av er kring.

 

Uppdatering 2020-05-20

Vår Projektchef utreder i nuläget om de intresseanmälningar som gjorts i området kommer att kunna utföras inom ramarna för projektet eller om dessa skall hanteras av den ordinarie verksamheten. Så fort vi får svar på denna fråga så kommer vi återkomma med information till de fastighetsägare som har lämnat en intresseanmälan och ännu inte fått en anslutning.

Uppdatering 2019-11-18

Området har nu slutbesiktats, men vissa delar av besiktningen har inte gått att utföra på grund av rådande väderlek. Dessa delar kommer att besiktas till våren, så fort som snön i området har tinat bort. Det blir även till våren/sommaren som åtgärder kring de återställningsarbeten som återstår kommer utföras.

Uppdatering 2019-09-27

Området närmar sig färdigställt, slutbesiktning skall utföras av områdesansvarige projektledaren och berörda parter.

 

Anslutningspriser för ordinarie anslutningar

Anslutningspriset är 15.500 kr ink moms.

I det priset ingår allt utom grävning på den egna tomten. Om du inte själv vill gräva schaktet på din tomt kan du enkelt beställa den tjänsten av oss till en kostnad på 250 kronor/meter inklusive moms.

Du får 100 Mbit/s för 190 kr/månad + internetaccess från vald tjänsteleverantör ca 90 kr

Priset 190 kr/mån gäller år 2018-2022

Ingen bindningstid

Eftersom vi inte har någon bindningstid utan endast en månads uppsägningstid, kan du koppla av och på ditt abonnemang som du själv önskar. Detta innebär till exempel att om du har en sommarstuga så kan du välja att ha ditt abonnemang aktiverat endast under de månader som du vistas där.

Utöver detta kan vi även erbjuda er tjänsterna 300 Mbit/s samt 1000 Mbit/s, dessa till våra ordinarie stadsnätspriser.

Anslutningspris för efteranslutning

Priset för efteranslutning är från 16.000 kr och uppåt.

Månadskostnaden vid efteranslutning är densamma som ordinarie stadsnät. Du får 100 Mbit/s för 349 kr/månad + internetaccess från vald tjänsteleverantör (ca 90 kr).

För företag gäller ordinarie stadsnätspriser.

Mer information om hur många fastigheter som kan anslutas inom budget, efterbeställningar och prioriteringar inom budget, se FAQ på sidan landsbygdsprogrammet.

Kontakta oss

Vid frågor som rör beställning eller aktivering av tjänster är ni varmt välkommen att kontakta vår kundservice: Tel: 090-16 00 20 eller på e-post: kundservice@umeaenergi.se

Har du övriga frågor är du varmt välkommen att kontakta oss via e-post: bredband.bidragsomraden@umeaenergi.se

Eller telefon: 090 – 16 04 83, 090 – 16 02 67

Illustration logga