Fokusområde Stenviken | Nu bygger vi ut bredbandet i flera fokusområden - ett supertillfälle att ansluta sig! | Bredband | Umeå Energi

Fokusområde Stenviken

Bli en del av framtidens bredband – Umeå Energi Bredband

Området har blivit beviljat stöd från Jordbruksverket för utbyggnad av bredband under förutsättning att tillräckligt många tecknar avtal. För permanentboende krävs att 100 % tecknar avtal och för premanentboende och fritidsboende tillsammans krävs att 70 % tecknar avtal. Prata gärna med dina grannar för att öka chanserna att koppla din fastighet till ett av västvärldens snabbaste bredband med fiber! 

Du får ett snabbt bredband med valmöjligheter

Umeå Energi Bredband är ett öppet stadsnät. Det innebär att vi levererar en framtidssäker infrastruktur som du själv fyller med innehåll. Via en och samma bredbandsanslutning kan du enkelt välja mellan olika leverantörer av internet, TV, telefoni och andra tjänster.

Se vår film för hur en installation går till


Aktuell status avtalstecknande:

Avtalstiden är nu avslutad och inga fler avtal kan tecknas i bidragsprojektet. Är du intresserad av fiberinstallation men inte har tecknat avtal så kan du anmäla intresse för efteranslutning. Efteranslutningar utförs efter ordinarie byggnation är avslutad och sker i uppsamlingsheat om/när tillräckligt många anmält intresse för detta.

 

Aktuell status bredbandsutbyggnaden:

 

Uppdatering 2019-11-18

Området är nu anslutet till vårt stadsnät, vilket vi tycker är väldigt kul! Det som återstår är en slutbesiktning av området, som utförs av vår områdesansvarige projektledare och entreprenörerna som arbetat i området. Detta kommer att ske när mark- och väderförhållandena tillåter det, någon gång under våren/sommaren 2020. I samband med detta kommer man även att åtgärda de återställningsarbeten som återstår i området.

    

Så här går det till

1. Gör en intresseanmälan

Välkommen med din anmälan här på områdessidan. Intresseanmälan som nu inkommer behandlas som efteranslutning.

 

2. Följ intresset i ditt område

Här på din områdessida får du löpande information om hur planerna för bredbandsutbyggnaden ser ut. Här hittar du också allt du behöver veta vid en installation. Gör det till en vana att titta in någon gång då och då. Läs mer om hur en anslutning går till här (öppnas i nytt fönster)

3. Avtalsskrivning

Avtalsskrivningen är nu avslutad. Du som anmäler intresse för efteranslutning kommer bli kontaktad för avtalsskrivning när det blir aktuellt. Så här använder du e-signering

Anslutningspris

Anslutningspriset är 15.500 kr ink moms. I priset ingår allt utom grävning på den egna tomten. Grävning kan enkelt beställas av oss till en kostnad på 250 kronor/meter inklusive moms. Du kan även välja att utföra grävarbetet själv.

Senaste beställningsdatum: Rabatterat anslutningspris enligt ovan gäller till dess budgeten för stödberättigade anläggningskostnader blir intecknad eller när projektering och upphandling påbörjats. Intresseanmälningar som inkommer efter detta behandlas som efteranslutning.

Förmånligt pris för månadsabonnemanget
Vi erbjuder alla i området som ansluter sin fastighet till vårt bredband ett förmånligt pris på månadsabonnemanget. Du får 100 Mbit/s för 190 kr/månad + internetaccess från vald tjänsteleverantör ca 90 kr (ord. pris 349 kr + ca 90 kr). Priset 190 kr/mån gäller år 2017-2022.
Eftersom vi inte har någon bindningstid utan endast en månads uppsägningstid, kan du koppla av och på ditt abonnemang som du själv önskar. Detta innebär till exempel att om du har en sommarstuga så kan du välja att ha ditt abonnemang aktiverat endast under de månader under året som du vistas där.
Utöver detta kan vi även erbjuda er tjänsterna 300 Mbit/s samt 1000 Mbit/s, dessa till våra ordinarie stadsnätspriser.

Anslutningspris för efterbeställning

Anslutningspriset för efterbeställning bestäms utifrån individuell offert och från 16.000 kr och uppåt. Månadskostnaden vid efteranslutning är densamma som ordinarie stadsnät. Du får 100 Mbit/s för 349 kr/månad + internetaccess från vald tjänsteleverantör (ca 90 kr).

För företag gäller ordinarie stadsnätspriser. 

Mer information om hur många fastigheter som kan anslutas inom budget, efterbeställningar och prioriteringar inom budget, se FAQ på sidan landsbygdsprogrammet.

Kontakta oss

Vid frågor som rör beställning eller aktivering av tjänster är ni varmt välkommen att kontakta vår kundservice: Tel: 090-16 00 20 eller på epost kundservice@umeaenergi.se

Har du övriga frågor är du varmt välkommen att kontakta oss via e-post: bredband.bidragsomraden@umeaenergi.se

Eller telefon: 090 – 16 04 83, 090 – 16 02 67

Illustration logga